FILM: Umetnost vožnje po kiši

U utorak, 3.septembra i četvrtak, 4.septembra, u 20 sati,  u Velikoj  sali Kulturnog centra biće održane projekcije filma “Umetnost vožnje po kiši”. Cena ulaznica 250 dinara,

Film govori o pričljivom psu Encu. Renomirani glumac Kevin Kostner svojim glasom tumači lik zlatnog retrivera Enca, psa filozofskih shvatanja. Zasnovan na bestseleru pisca Garta Stajna, prevedenom na 38 jezika, „Umetnost vožnje po kiši“ je topla priča o potpuno bezuslovnoj ljubavi između psa i njegovog gazde, o njegovoj spremnosti da podrži svog gospodara u svakoj zamisli, da ga prati i u najluđim iskušenjima.
Slušajući reči svog vlasnika Denija Svifta (Majlo Ventimilja), vozača Formule 1 u usponu, pas Enco stiče duboki uvid u ljudski život i shvata da se tehnike, potrebne na trkačkoj stazi, takođe mogu uspešno koristiti u upravljanju svakodnevnim životnim putovanjem. Film prati Denija, njegovu ženu Iv (Amanda Sajfred), njihovu malu ćerku Zoi (Rajan Kira Armstrong) i na kraju, njegovog iskrenog, najboljeg prijatelja – Enca.
Osim o odnosu psa i čoveka film se osvrće na odnose u porodici, na čvrstu vezu između oca i ćerke. Glumac Majlo Ventimilija koji igra Denija, vozača Formule, kaže da kada su prijatelji čuli da snima film koji u naslovu sadrži reč „vožnja“ prvo što su ga pitali je da li će da nauči da se trka: ,,Rekao sam da prvo moram da naučim da budem otac i dobar vlasnik psa, kao i dobar muž”.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *