Finalne pripreme za „Dane Šilopajske panorame“

Pripreme za  „Dane Šilopajske panorame“ privode se kraju.

Mesna zajednica Šilopaj, u saradnji sa Udruženjem „Šilopajska panorama“ i Lovačkom sekcijom,organizovala je akciju uređenja terena na kome će se tokom predstojećeg vikenda održati manifestacija.

-Udružila su se četiri sela u akciji čišćenja kako bismo sve pripremili za manifestaciju. Pozvao bih sve zainteresovane da budu naši gosti 23.,24. i 25.jula-rekao je Radovan Marjanović, predsednik MZ Šilopaj.

Radovan Marjanović, predsednik MZ Šilopaj

Prema rečima predsednika Mesne zajednice, podrška Opštine Gornji Milanovac u održavanju ovakvih događaja i ulaganja u putnu infrastrukturu značajno doprinose kvalitetu života u šilopajskom kraju, kao i postepenom povratku ljudi u selo.

Idejni tvorac same manifestacije je Udruženje „Šilopajska panorama“, koje je aktivno tokom čitave godine i radi na unapređenju sadržaja i promociji ovog dela gornjomilaovačke opštine.

-Do sada smo postigli rezultate koji su vidljivi na terenu, a to i jeste bio cilj osnivanja udruženja. Radi se na putevima, očekujemo da u ovaj kraj stigne i voda.Nadamo se i omasovljenju stanovništva i podmlađivanju našeg udruženja. Bilo bi lepo da se omladina zainteresuje i nastavi naš rad-kaže Miladin Đoković, direktor Udruženja “Šilopajska panorama”.

Miladin Đoković, direktor Udruženja “Šilopajska panorama”

Zahvaljujući Udruženju, u Šilopaju su osnovane dve poljoprivredne zadruge, a dalji planovi usmereni su na obeležavanje planinarske i izgradnju biciklističke staze, kao i golf terena. Đoković je izrazio zadovoljstvo što je lokalna samouprava prepoznala inicijativu meštana da ličnim zalaganjem  doprinesu prepoznatljivosti svog sela.

“Dani Šilopajske panorame” počinju u petak, a posetioce očekuje bogat i kvalitetan program koji će ispuniti  kulturni, sportski, gastronomski i turistički sadržaji.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *