Foki pripala godišnja nagrada Regionalne privredne komore

Regionalna privredna komora Moravičkog i Raškog upravnog okruga dodeliće milanovačkoj Foki nagradu kao najuspešnijem preduzeću u ovom delu Srbije. Za najviše priznanje Privredne komore, Foku su nominovali rezultati poslovanja i investicije u proizvodnji koje ovo preduzeće trenutno realizuje.

U sredu 27. novembra biće održana sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog okruga na kojoj će biti reči o novim uslugama Komore i sistemu organizovanja. U svečanom delu sednice firmama i pojedincima biti uručene godišnje nagrade Komore.

„Pratimo industriju, poljoprivredu i usluge i iz tih oblasti se i dodeljuju godišnje nagrade. Takođe i dva pojedinca će biti nagrađena. Foka je nagradu dobila kada je reč o industriji, najznačajnijoj privrednoj aktivnosti. Kada su u pitanju usluge, nagrada je pripala čačanskom preduzeću NT – Bolero, dok je iz oblasti poljoprivrede nagrada otišla u firnu „Tri jele“. Od pojedinaca, nagrade su otišle direktorima Elektromontaže i Autogaranta“, izjavio je Zvonko Tufegdžić, direktor Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga.

zvonko tufegdžić
Zvonko Tufegdžić, Foto: GM Press

Preduzeću Foka godišnja nagrada Regionalne privredne komore je pripala zbog sveukupno dobrog poslovanja u ovoj godini, a prvenstveno zbog milionskih investicija u proizvodnju. Za nagradu su ih preložili kolege privrednici iz Gornjeg Milanovca.

„Foku je za nagradu predložila milanovačka firma S-Group. Foka konstantno napreduje, a treba uzeti u obzir i investiciju u poslovanje koja je među značajnijim u državi. To su samo neki pokazatelji dobrog poslovanja Foke, ali ne treba zanemariti ni izvoz koji je značajan, broj radnika i odnos prema njima, kao i društveno odgovorno poslovanje prema lokalnoj zajednici“, zaključuje Tufegdžić.   

Zbog potreba izgradnje dodatnog magacinskog prostora, proširenja proizvodnje i nabavke savremene opreme, menadžment Foke investirao je u poslovanje pet miliona evra. Zahvaljući ovom ulaganju, ovo preduzeće je među retkima u Evropi koje će moći da izrađuje flekso ambalažu po svetskim standardima namenjenu mesnoj i mlečnoj industriji.

Gordana Injac

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *