Gornjem Milanovcu 2. mesto u projektu „Reforma poreza na imovinu“ i nagrada od 300.000 švajcarskih franaka

Opština Gornji Milanovac osvojila je drugo mesto, među pet najuspešnijih opština u Srbiji, u projektu „Reforma poreza na imovinu“, koji je trajao poslednje tri godine, a u kome je učestvovalo 50 gradova i opština.

Milanovcu, kao drugonagrađenoj opštini pripala je nagrada od 300 hiljada švajcarskih franaka, koji će biti utrošeni na projekat koji na javnom konkursu bude ocenjen kao najznačajniji za građane.

„Sa stručnim službama oformljen je tim koji je radio na reformi poreza – kaže Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i dodaje da je opština Gornji Milanovac uspela da evidentira dodatne objekte koji do sada nisu bili obuhvaćeni naplatom poreza, tako da će u narednim godinama i po tom osnovu imati uvećane prihode.

„Drago mi je što smo zauzeli drugo mesto. Trenutno je raspisan Javni poziv za izjašnjavanje građana o najvažnijim projektima za opštinu Gornji Milanovac u koji bi trebalo da uložimo ovaj novac. Neki od predloga su u vezi sa za JKP Gornji Milanovac, zatim dogradnja Tehničke škole kao i dogradnja škole za decu sa posebnim potrebama koja radi u okviru OŠ Kralj Aleksandar I“, ističe Kovačević i dodaje da će sredstva biti opredeljena za onaj projekat koji prema mišljenju većine građana bude najpotrebniji.

Dragan Nedeljkovic
Foto: GM Press

„Od kada je u toku projekat „Reforma poreza na imovinu“ naplata poreza kod fizičkih lica uvećana je za 15-20%, čime su i prihodi opštine značajno povećani“, rekao je danas za TV GM Plus Dragan Nedeljković, rukovodilac Odseka za lokalnu poresku administraciju. On je istakao da građani Gornjeg Milanovca tradicionalno redovno izmiruju svoje obaveze i podsetio da je rok za poslednju ovogodišnju ratu poreza 14. novembar.

Ažuriranje baze podataka o nekretninama i uspešnost naplate poreza na imovinu u 44 opštine u Srbiji, osnovni su ciljevi ovog programa koji je podržala Vlada Švajcarske. Projekat je sproveden u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade Republike Srbije, Ministrastvom finansija i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *