Gornji Milanovac domaćin prvog Paraatletskog bacačkog mitinga

Gornji Milanovac je domaćin prvog Paraateltskog bacačkog mitinga osoba sa invaliditetom, a glavna organizacija pripala je Atletskom klubu „Visoki napon”.

„Imamo 23 takmičara u raznim kategorijama, što sedećih što stojećih invalidnosti i to u disciplinama čunj, disk, koplje i kugla i to po najmanje šestoro takmičara u svakoj. Danas učestvuje šest klubova `Železničar` iz Niša, `Pora` iz Užica, `Pogled` iz Beograda, `Karađorđe` iz Šapca a zbog uslova takmičenje smo bazirali na bacačke discipline, jer trenutno nemamo za trkačke, skok u dalj i vis, ali težimo tome. Naš klub je jedinstven u Moravičkom okrugu imamo članova i iz Čačka i Uba. Opština nam pomaže koliko može, dobili smo sredstva za teretanu za osobe sa invaliditetom što nam mnogo znači. Cilj nam je da ovaj paraolimpijski miting bude još masovniji”, kaže predsednik Ateletskog kluba „Visoki napon” iz Gornjeg Milanovaca Srboljub Marković.

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, foto: PZS

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević rekao je da se danas po prvi put u Gornjem Milanovcu održava jedno takmičenje paraolimpijaca.

Proteklog vikenda, Gornji Milanovac bio je domaćin Paraatletskog mitinga osoba sa invaliditetom, a glavna organizacija pripala je Atletskom klubu „Visoki napon“. Takmičenje su otvorili predsednik AK „Visoki napon“ Srboljub Marković, predsednik opštine Dejan Kovačević, i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.

Predsednik Kovačević poželeo je dobrodošlicu šampionima i izrazio veliko zadovoljstvo što se po prvi put u Gornjem Milanovcu održava jedno takmičenje paraolimpijaca:
„Danas se nadam najboljim rezultatima, nadam se da ćete popraviti lične rekorde, želim vam uspeh u radu, i još jednom, zahvaljujem se i Srbu i Jovanu što se po prvi put ovo takmičenje održava u Milanovcu.“

Predsednik AK „Visoki napon“ Srboljub Marković poželeo je takmičarima da na takmičenju u Milanovcu naprave nove lične rekorde. Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović rekao je da je ovo treće okupljanje, a cilj zacrtan u Užicu je ono čemu svi teže ove godine:

„ Ono čemu težimo ove godine je Dubai, i pre toga državno prvenstvo. Imaćemo pet provera pre Tokija i ja vas molim da sve ovo do sada što ste radili, sve vaše napore, iskustvo, znanje, energiju, emocije unesete danas u ovo takmičenje. Želim vam uspeh i nastavljamo istim tempom. “

Na takmičenju su učestvovala 23 takmičara iz cele Srbije. Takmičari su postigli sjajne rezultate, a postignuta su dva svetska rekorda, čime su ispisane nove stranice uspeha.

Novi svetski rekord u disciplini čunj bacio je Željko Dimitrijević, F51 34.95m (AK „Pogledi“), a Nebojša Đurić, F55 40.12m (AK „Pora“) u disciplini disk. Izuzetne rezultate, zahvaljujući selektoru Jovanu Đukiću, postigli su i atletičari „Visokog napona“ Srboljub Marković, F 54 zlato u koplju i kugli, Kristina Grbović, F55 srebro u koplju i Aleksandar Broćić, F37 srebro, kugla.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *