Građevinska sezona na Rudniku u punom jeku

Prva faza radova na izgradnji Vizitorskog centra je završena. Odrađeni su grubi građevinski radovi na izgradnji podruma i prizemlja objekta. Ukupna vrednost izvedenih radova je 10 miliona 428 hiljada i 408 dinara. Za drugu fazu, Ministartsvo trgovine,turizma i telekomunikacija odobrilo je značajna sredstva.

-Javna nabavka za drugu fazu radova na Vizitorskom centru na Rudniku raspisana je danas. Za ovu namenu Ministartsvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo je 8 miliona dinara, a drugom fazom radova biće obuhvaćena izradu potkrovlja, ukrovljavanje objekta, postavljanje podnih ploča i pregradnih zidova u prizemlju, kao i kompletne spoljne stolarije – kaže Branko Martinović, pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu I saobraćaj.

FOTO: Branko Martinović, pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu I saobraćaj

U toku je i prva faza radova na izgradnji otvorenih bazena nedaleko od samog Vizitorskog centra, koja podrazumeva pripremne zemljane radove, zatim betonske, armiračke i hidroizolaterske radove. Vrednost radova je oko 24 miliona dinara, obezbeđenih iz sredstava lokalne samouprave a rok za završetak prve faze je 15. januar sledeće godine, Izvođači su firme SET doo i IN Tehnik iz Šapca zajedno sa preduzećem HG Hidro.

-Obišao sam danas radove i preneo odgovornim licima i šefu gradilišta svoje nezadovoljstvo zbog zatečenog broja radnika, ali su mi rekli da će dinamiku postići u narednim danima i ispoštovati zadate rokove. Predviđeno je da radovi budu završeni do 15. januara, ali biću zadovoljan i ako budu završeni do kraja januara, imajući u vidu da ima još dosta radova koje treba uraditi, poput stranica velikog i malog bazena, zatim objekata koji su predviđeni (tuševi, svlačionce, šank na otvorenom) i sve što treba da sadrži jedan ovakav kompleks –rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine.

FOTO: Dejan Kovačević, predsednik opštine

Prema Kovačevićevim rečima u januaru će biti raspisan tender za drugu fazu radova , kako bi sredinom sledeće godine kompletan prostor bio završen.

-Značajno je da znaju meštani Rudnika, da ćemo uraditi kompletno parterno uređenje,prilazne puteve bazenu, mnogo šire nego što je to danas. Uradićemo dve kolovozne trake, a dali smo primedbu i na mali parking prostor koji je projktant predvideo, s tim što ćemo pokušatiiI i taj problem da prevaziđemo.  Veoma je bitno to je što će nakon izgradnje Vizitorskog centra i bazena, Rudnik postati novo turističko mesto na mapi Srbije i Evrope a ovo je početak sprovođenja našeg plana da vratimo Rudniku sjaj koji treba da zaslužuje da ima – zaključio je Kovačević.

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *