Guča vas čeka!

Podizanjem saborske zastave pred Spomenikom trubača, uz zvuke saborske himne: „Sa Ovčara i Kablara“ i pucnjima iz prangija sa okolnih brda, u Guči je počeo 59. Sabor  trubača koji će trajati do 11. avgusta.

Čast da podigne saborsku zastavu pripala je domaćinu saborovanja Branislavu Nedimoviću, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije.

foto: GM Press

-Danas sunce prži, a posle poplave i grada uvek dođe sunce. Ja sam ove godine smeo da dođem u Guču, jer je mnogo toga urađeno na obnovi poplavljenog područja, a malina ima dobru cenu. Nek zagrme trube, jer ovo je Srbija! Ovde su svi dobrodošli jer će srpski seljak svakoga dočekati raširenih ruku. Pokušaću sve da sledeće godine domaćin Sabora bude predsednik Vučić – istakao je Nedimović i zaigrao kolo u centru Guče.

Sabor trubača u Guči, koji je osnovan 1961. godine do sada je prema izjavi Milivoja Dolovića, predsednika opštine Lučani, posetilo oko 18 miliona gostiju iz 83 zemlje sa svih kontinenata. Drugim rečima, Guču je do sada  dva i više puta posetio svaki stanovnik Srbije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *