„Hleba preko pogače“

Povodom objave u listu Takovske novine da milanovačke vlasti ne omogućavaju građanima da prate javna oglašavanja, na današnjoj konferenciji za novinare Dejan Kovačević predsednik opštine rekao je da je i u ovom slučaju istina jedna a to je  da zakon ne dozvoljava da se novac poreskih obveznika troši bez javnih nabavki i sredstava ne mogu biti data nekome ko nije učestvovao u javnoj nabavci.

– Povodom optužbi da lokalna vlast ne želi da se oglašava u Takovskim novinama, što je još jedna u nizu laži ovog lista, želim da informišem javnost da je javna nabavka za objavljivanje oglasa u štampanom mediju raspisana 13.03.2021. godine, da su se javili Čačanski glas doo, Čačak  i Medijska mreža doo, Beograd. Nabavku je dobio Čačanski glas u iznosu od 375.000 dinara sa pdv-om što je javna stvar, što svako može da proveri na sajtu opštine Gornji Milanovac – rekao je Kovačević i naglasio da  se Takovske novine  nisu javile na nabavku i da nije postojao način da im budu opredeljena sredstva.

On je dodao da se do sada nije oglašavao iako napadi na njega traju dugo, jer nije želeo da se stvori utisak da vrši pritisak na novinare Takovskih novina ili uređivačku politiku ali da sada smatra je bilo potrebno da iznese istinu, kako bi građani bili informisani o jasnim razlozima zbog kojih se oglasi ne nalaze na stranama Takovskih novina.

GM PRESS/Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *