Humanost jedne Milanovčanke na delu

Fejsbuk grupa „Žene Milanovca“, koja broji preko 13 000 članova, pored toga što se bavi diskusijama na razne teme, oglasima, prodajom i kupovinom razne robe, naširoko je poznata i po humanitarnim akcijama koje organizuju Milanovčanke.

Tako je jedna članica grupe, Branka Koljajić Otašević, odlučila da jednom detetu ulepša trinaesti rođendan. Ona je najpre na svom profilu, a kasnije i u grupi podelila objavu o dvanaestogodišnjoj devojčici kojoj se bliži rođendan, a za koji ne može da priušti tortu. Kako se Branka honorarno bavi izradom torti i kolača, odlučila je da se još jednom sa plemenitim ciljem ujedini sa Ženama Milanovca.

 – Sve je počelo tako što je devojčica počela da mi šalje poruke i da se raspituje za cene torti. Ponudila mi je 1000 dinara da joj napravim tortu od jednog kilograma. Shvatila sam da ona nema novca, pa sam odlučila da joj o svom trošku umesim jednu i organizujem rođendan. Najpre sam ovu zamisao okačila na svoj profil, a potom sam tu objavu podelila i u grupi “Žene Milanovca”. Počele su da stižu poruke. Javilo mi se preko 760 žena i svaka od njih je obećavala pomoć.  Nas trinaest žena smo kupile rođendanske poklone. Organizovale smo proslavu u igraonici “Čarolija”, obezbedile tortu, slatkiše i slaniše. Nezaposlene članice su obećavale da će taj dan doći u igraonicu, da pomognu oko svega. Međutim, na sam dan rođendana niko se nije pojavio. U igraonici smo bile samo slavljenica, animatorka i ja. Čekale smo. Niko nije došao – ni devojčicini drugari, ni žene koje su nudile pomoć – rekla je Branka, organizatorka rođendanske proslave.

Branka Koljajić Otašević

Razočarana Branka je devojčici uručila poklon, čestitala joj rođendan i predala tortu koju je specijalno za nju umesila. Poslala ju je kući da sa svojom bakom proslavi dan koji bi svakom detetu trebalo da bude najsrećniji u godini.

Bio je ovo svojevrstan ispit humanosti, koji nažalost mnogi nisu prošli. Srećom, postoje ljudi zbog kojih ne treba gubiti veru u druge i razmišljati da li je humanost prava i iskrena ako o njoj mora da se vaga.

GM PRESS/Jovana Lekić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *