I sledeće nedelje neposredna nastava u svim školama

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 29. novembra, sprovodiće se neposredna nastava, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Odluku da i sledeće nedelje učenici u svim školama imaju nastavu uživo, doneo je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz „Servisa za javno zdravlje”, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut”, od 19. do 23. novembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 918, saopštilo ministarstvo, preneo je Tanjug.

U odnosu na period od 8. do 18. novembra, broj zaraženih učenika manji je za 1.587.

U osnovnim i srednjim školama ukupno je osam odeljenja (0,02 odsto), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Takođe, ukupno je 107 odeljenja (0,27 odsto) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije u istom periodu prešla sa neposrednog na kombinovani model.

U poslednjih 10 kalendarskih dana i šest grupa (0,02 odsto) je iz kombinovanog modela prešlo na onlajn nastavu.

Resorni ministar Branko Ružić rekao je juče da je epidemiološka situacija u školama ove nedelje bolja nego prethodne i da su uvođenjem kovid propusnica i produžetkom jesenjeg raspusta uspele da se „neutrališu posledice”.

On je naveo i da stanje u školama nikada nije bilo bolje kada su brojke u pitanju.

Politika/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *