Iz budžeta za 2021. godinu 60 miliona za razvoj poljoprivrede

U 2020. budžet za poljoprivredu uvećan je za 5 miliona dinara, tako da je sa početnih 50, prošle godine povećan na 55, dok za 2021. lokalne vlasti najavljuju rekordno ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju od 60 miliona dinara a plan je i da u naredne četiri godine akcenat bude na uvećanju budžeta za razvoj poljoprivrede na području gornjomilanovačke opštine.

-Mi znamo da je to velika stavka na budžetu opštine Gornji Milanovac , ali želimo da na poljoprivredu stavimo poseban akcenat i prezadovoljan sam kako smo predhodnih godina podelili subvencije, ali i na činjenicu da smo stočni fond na području opštine uvećali za trideset posto. Trudićemo se da uvećavamo podsticaje za kupovinu mehanizacije, ali i za osiguranje. Ove godine čak 200 poljoprivrednih proizvođača sa područja opštine odlučilo se da osigura svoje useve i plodove, a mi ćemo se učiniti sve što je neophodno da im izađemo u susret da ponovo bude vrlo visok povrat na premiju osiguranja – istakao je Kovačević.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Poljoprivreda nam je jako bitna, u poslednje četiri godine uložili smo čak 250 miliona direktnih subvencija iz opštine Gornji Milanovac. Mnogo više je sredstava opredeljeno  sa republičkog nivoa u razvoj poljoprivrede i radićemo na tome i u budućnosti. Poljoprivreda  je,  osim privrede i turizma jedan od ključnih faktora razvoja naše opštine – naglasio je Dejan Kovačević, presednik opštine Gornji Milanovac.

 

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *