Izložbom fotografija počeli „Dani kneginje Ljubice“

Manifestacija „Dani kneginje Ljubice“ koja se organizuje 14 godina za redom,  održana je u petak  u nešto drugačijem obliku.

– Osnovni cilj i ideja  pokretanja jedne ovakve manifestacije bilo je očuvanje tradicije narodnih običaja,  izvornog pevanja i kulture kraja gde je rođena nova Srbija – rekao je za GM PRESS Desimir Ćalasan direktor  Turističke organizacije Gornji Milanovac  i dodao  – manifestacija svake godine  okuplja više od 200 učesnika , ali da ovoga puta zbog situacije sa Covidom 19 ove godine  nije je  bilo moguće organizovati u dosadašnjem  formatu.  

Foto: Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Ovogodišnji Dani kneginje Ljubice obeleženi su retrospektivnom izložbom fotografija prikupljenih tokom predhodnih 13 uz promociju autobiografske  knjige posvećene književniku  Dobrici Eriću,  jednom od osnivača manifestacije. Događaj je održan u staroj školi, koja je sada  zdanje Žilovića. U planu turističke organizacije bilo je postavljanje spomen ploče  Dobrici Eriću, kao što je pršle godine postavljena u sećanje na Miju Aleksića, ali je ovoga puta odloženo.

Ovogodišnju manifestaciju upotpunio je nastup izvorne grupe „Crnućnka“.

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *