Jesenji maskenbal u okviru Dečje nedelje

Nakon jučerašnjeg simboličnog defilea mališana kroz grad, koji su nosili parole sa svojim pravima, danas, drugog dana obeležavanja Dečje nedelje, organizovan je jesenji maskenbal. Predškolci PU ,,Sunce’’ uz pomoć svojih roditelja, vaspitačica, baka, tetki, pravili su kreativne kostime sa simbolima jeseni i u njima prošetali Gradskim parkom i Trgom kneza Mihaila.

maskenbal godnji milanovac
Foto: GM Press

Kraljevi i kraljice jeseni, kukuruzi, grožđa, jesenje vile, lovci, bubamare, neki su od kostima mališana, a jedna od prisutnih vaspitačica, Mirjana Kolašinac, istakla je da sudeca bila presrećna dok su se bavila izradom kostima i da je sa njima bilo divno i inspirativno raditi, a usput učiti o prirodi i ekologiji.

maskenbal godnji milanovac
Foto: GM Press

Kolo srpskih sestara tradicionalno prati i podržava sve dečje manifestacije, a na današnjem maskenbalu najmlađima su podelile i po neki slatkiš.

Za Kolo srpskih sestara ovo je najradosniji dan. Mi smo inače podetinjili, a nama je ovo već tradicija da učestvujemo i doprinosimo manifestaciji Dečje nedelje, istakla je Divna Radibratović, predsednica ovog udruženja.

maskenbal godnji milanovac
Foto: GM Press

PU ,,Sunce’’ tokom cele godine organizuje razne aktivnosti uz pomoć kojih deca, na dinamičan i zanimljiv način, savladavaju nova znanja, prava i obaveze.

Ove godine su aktivnosti podeljene prema uzrastu pa će tokom sedmice predškolci imati priliku da posete brojne ustanove, od biblioteke, muzeja, preduzeća, ali i da se druže sa čuvenom ,,Ljubicom’’. U razgovoru sa njom predškolci će obnavljati znanja iz ekologije, a mlađe grupe usvajati znanja o važnosti reciklaže, istakla je zamenica direktora PU ,,Sunce’’ Maja Milović.

U okviru aktivnosti do kraja nedelje planom je predviđena i poseta kasarni Radomir Putnik, takmičarske ,,Igre bez granica’’, kao i upoznavanje sa različitim zanimanjima.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *