Još 26 pozitivnih, 185 pregleda u Covid ambulati

Još 26 novih Kovid pozitivnih lica na teritoriji gornjomilanovačke opštine,  što je ukupno 130 – kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu u redovnom izveštaju.
Od ukupnog broja Kovid pozitivnih: 2 lica je, nažalost, preminulo, dok je njih 24 izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).
– Dvadeset tri Kovid pozitivna lica je hospitalizovano i to 5 u Beogradu (dva lica na Infektivnoj klinici Beograd, jedno u Kliničko bolničkom centru „Dragiša Mišović“, jedno u  Kliničko bolničkom centru  „Zvezdara“  i jedno lice na „Prvoj hirurškoj klinic“, pet lica je hospitalizovano u čačanskoj Opštoj bolnici i i 14 u Bolnici u Gornjem Milanovcu..
– Preostala Kovid pozitivna lica, kao i njihovi kontakti, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.
-U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, juče je  obavljeno 185 pregleda, što je najveći broj od početka epidemije, urađeno je 23 serološka testa,  21 antigenski test i uzeto je 23 NF brisa – kaže dr Čivović u izveštaju i dodaje –
tokom noći je sprovedena struja u improvizovanu čekaonicu – šator, tako da je izvedeno osvetljenje i isti će moći da se zagreva – tokom dana će biti instaliran kalorifer. Moram da se javno zahvalim zdravstvenim radnicima i nemedicinskom osoblju koje se srčano bori i trudi da svakoga prime, pregldaju i zbrinu. U populaciji je značajno veći broj ljudi koji nemaju nikakve simptome ali si izvesno Kovid pozitivni te molimo sve da svate značaj preventivnih mera čijom primenom čuvamo svoje okruženje i sebe.
Najmanje što možemo, a u isto vreme i najviše što je potrebno jeste da koristimo masku, držimo distancu, češće peremo ruke i izbegavamo rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.
Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.
Hvala svima na razumevanju, ovo su ipak vanredne okolnosti na koje je potrebno dati adekvatan odgovor, a niz aktivnosti i redovnih poslova koje zdravstveni radnici obavljaju mimo epidemije takođe iziskuju predan i požrtvovan rad. Još jednom hvala i kolegama – lekarima, sestrama i nemedicinskom osoblju na predanosti i požrtvovanosti – stoji u Saopštenju.
Radno vreme Kovid ambulante je u periodu od 08.00 do 20.00 časova svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).
Između 7.00 i 8.00 časova uzimaju se, predhodnog dana, planirani brisevi.Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *