Još 6 zaraženih Kovidom 19, ukupno 52

Šest novih lica potvrđeno je pozitivno na Kovid 19, navodi se u izveštaju v.d. direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac, dr Aleksandra Čivovića. Ukupan broj potvrđeno pozitivnih u ovom trećem piku je 52. Od tog broja 1 lice je nažalost preminulo, 10 lica je izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije), 8 lica je hospitalizovano,dok se preostala lica, kao i njihovi kontakti, nalaze u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac u utorak 4. novembra. obavljen je najveći broj pregleda od početka godine.
Pregledano je 87 lica. Tokom dana urađeno je 27 seroloških testova i uzeto je 16 NF briseva, a 5 lica je hospitalizovano(od toga je 1 pacijent potvrđeno pozitivan, a ostali su sa kliničkom slikom koja ukazuje na Kovid ali bez pozitivnih rezultata testa).

Iz svega napred navedenog, situacija je zabrinjavajuća i preti da eskalira stoga još jednom apelujemo na sugrađane da ozbiljno shvate situaciju i budu odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba, a to je upotreba maske, držanje distance, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja – naročito u zatvorenom prostoru).

Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.

Podsećamo sugrađane da je radno vreme Kovid ambulante svakog dana od 9 do 17 sati. Brojevi Kovid ambulante su 032/710-251 i 062/80-111-85.

 

GM Press / DZGM

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *