JOŠ DEVET POZITIVNIH NA COVID 19, JOŠ JEDNO LICE PREMINULO

Još devet potvrđeno pozitivnih lica na teritoriji naše opštine, pa je ukupan broj zaraženih korona virusom  na teritoriji opštine Gornji Milanovac 82-stoji u Saopštenju dr Aleksandra Čivovića, vd direktora Doma zdravlja.

Još jedna potvrđeno pozitivna osoba je preminula.U pitanju je lice ženskog pola 1966 godište. Porodici preminule izražavamo iskreno saučešće.
Imajući sve ovo u vidu, od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih: – 2 lica je, nažalost, preminulo, dok je njih 19 izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).
– Četrnaest potvrđeno pozitivnih lica je hospitalizovano i to 5 u Beogradu (dva lica na Infektivnoj klinici Beograd, jedno u Kliničko bolničkom centru „Dragiša Mišović“ , jedno u  KBC „Zvezdara“ i  jedno lice na „Prvoj hirurškoj klinici“), 4 lica su hospitalizovana u Opštoj bolnici u Čačku,  i 5 u gornjomilanovačkoj bolnici.
– Preostala potvrđeno pozitivna lica, kao i njihovi kontakti, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.
U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u ponedeljak je pregledano 113 lica.
Urađeno je 25 seroloških testova i uzeto je 18 NF briseva. Tri lica su hospitalizovana.

Od danas su nam na raspolaganju i novi antigenski testovi koje ćemo koristiti u skladu sa Stručno-metodološkim uputstvom.
Situacija je i dalje zabrinjavajuća. Apelujemo na sve sugrađane da shvate da najmanje što mogu, a u isto vreme i najviše što je potrebno jeste da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru.
Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.
Takođe apel upućujemo i inspekcijskim službama da pojačaju kontrolu primene propisanih mera – navodi se u Saopštenju.

Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.
Radno vreme Kovid ambulante je u periodu od 08.00 do 20.00 časova svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).
Između 7.00 i 8.00 časova uzimaju se, predhodnog dana, planirani brisevi.Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *