Još dva lica pozitivna na Covid 19, ukupno 24

Još dva lica su u predhodna 24 sata potvrđeno pozitivna na Covid 19, čime je ukupan broj inficiranih korona virusom na području gornjomilanovačke opštine dostigao 24.

Od ovog broja, jedno lice je izlečeno, jedan pacijent je smešten na infektivnoj klinici u Beogradu, jedan u Kliničkom centru u Kragujevcu, dok su milanovačkoj Opštoj bolnici smeštena dva lica, od kojih je jedno potvrđeno pozitivno dok je drugo hospitalizovano po osnovu kliničke slike. Broj pregleda u Covid ambulanti i dalje je povećan zbog čega od danas na prijemu rade dva doktora, pa su i gužve značajno smanjene uprkos velikom broju pacijenata. Radno vreme ambulante je do kraja sedmice od 9-17 sati.

dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja

Na sastanku Stručno-operativnog tima razmatrana je mogućnost postavljanja mobilne čekaonice ispred Covid ambulante, zbog lošijeg vremena koje sledi ali i ideja da se prijem pacijenata sa simptomima korona virusa u narednom periodu obavlja u bolničkom krugu, blizu grudnog odeljenja – kaže dr Čivović i dodaje da bi se na ovaj način značajno olakšala procedura i skratilo vreme koje pacijenti troše odlaskom iz Doma zdravlja do Bolnice da obave snimanje pluća, pa se ponovo vraćaju kod doktora. Iako je ova zamisao još uvek nja nivou predloga, direktor Doma zdravlja očekuje da će biti sprovedena za dobrobit svih.

Dr Čivović kaže da su se juče u Kovid ambulatnu javila četiri lica sa pozitivnim rezultatom novog antigenskog testa, pa su im prema preporuci odrađeni PSR testovi, nakon čijih rezultata će biti doneta odluka o daljem tretiranju kako pacijenata tako i kontakata, a sve u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje iz Čačka.

Inače, od 200 Torlakovih trovalentnih vakcina, koje su opredeljene milanovačkom Domu zdravlja, preostalo je još oko 130 doza, tako da zainteresovani građani od 18-65 godina, mogu nakon konusltacije sa svojim izabranim lekarom doći da prime vakcinu.

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *