Još jedan mural u gradu

Kada se spoje skejteri, rep muzika i dobra energija, nastaju sjajne ideje i projekti. Uz podršku direktora Tehničke škole „Jovan Žujović“ , Bojana Veljovića i nekoliko milanovačkih firmi, David Milosavljević iz Takovske ulice koji već deset godina vozi skejt, počeo je sa svojim prijateljima da oslikava murale na zidu Sportske hale Tehničke škole.

David Milosavljević, organizator slikanja murala
  • Ove ljude koji rade mural upoznao sam vozeći skejt, a na ideju je došao moj brat Mladen, pa smo pitali direktora Tehničke škole koji nam je odobrio da oslikamo zid.- rekao je za GM Press,David Milosavljević, organizator projekta i dodao- zahvalio bih se našim sponzorima koji su nam pomogli da sve ovo izvedemo a to su: RP, Zvezda Helios, GRILL G,Color- Centar, Zvezda Helios, Ekonomik, umetnici su tu i sutra ćemo verovatno završiti mural na zidu Sportske hale Tehničke škole.-

Murali se rade u nekoliko sekcija i to će biti kompozicije veselih motiva vezanih za ekologiju, život na selu etnomotivi, ukratko, prijatne i vedre teme koje će osvežiti i ostaviti pozitivan utisak na prolaznike. Prema rečima Jovana Lješevića, organizatora projekta slikanja murala i pevača grupe „Reflection“, ovo je odlična prilika da se grad malo osveži i oboji.

Jovan Lješević, organizator
  • Počeli smo sa Davidom da ukrašavamo grad, a kako zbog situacije sa Koronom nismo u prilici da nastupamo, iskoristićemo leto za bavljenje ovom vrstom umetnosti – rekao je za GM PRESS Jovan, dodajući da, „Reflection“, radi na novim pesmama, ali je trenutno sve u kućnoj varijanti.

Milanovčani su već su imali priliku da vide mural u pasažu kod kafica „Vertigo“, koju su radili umetnici iz Čačka, koji rade i zid školske hale, zatim mural u Takovskoj ulici na zgradi Gradske kafane, itd.

U zavisnosti od slobodnog vremena umetnika i njihovih drugih angažmana, ova ekipa planira da nastavi da slika murale i u drugim delovima grada. Da podsetimo, oni to rade besplatno, na drugarskoj bazi, a rezultat je više nego dobar.

 

GM Press / Aleksandra Stevanić

Tags:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *