Kako se kladiti na tenis? Saveti za početnike

Obavezno pročitati

Nema sumnje da je fudbal sport koji uživa najveće interesovanje među ljudima koji se klade na sport, ali sa naznakom druge discipline, koja pobuđuje tako velike emocije, niko ne bi trebalo da ima problema. To je tenis, koji se ne smatra masovnim sportom, ali klađenje na tenis takođe ima svoje pristalice.

Kako se kladiti na tenis? – osnovne informacje

Kako se kladiti na tenis? - osnovne informacje

Mnogi se pitaju kako se kladiti na teniske mečeve. Pre svega, klađenje na teniske mečeve je izgleda lakše jer u njemu ne postoje tri opcije – kao u fudbalu – to; u ovoj disciplini nema nerešenih rezultata. I mada postoje veoma dugi sastanci, kao što je trodnevni okršaj Nikolasa Mahuta i Džona Iznera tokom turnira na Vimbldonu 2010, koji traje ukupno preko 11 sati, poznato je da mora da se završi pobedom jednog od igrača.

Ovu činjenicu često koriste igrači koji znaju efikasno da se klade na tenis i od toga mogu da zarade popriličnu zaradu. Zbog samo dve moguće opcije za završetak susreta, mnogi amateri Grend slem turnira vole da se klade na desetak događaja na jednom tiketu na početku takmičenja. Šansa za ulazak u takav kupon je naravno relativno mala, ali i dalje veća nego u slučaju analognih opklada u fudbalu (popularnih čak i na početku sledećeg Svetskog prvenstva), tako da je to način da se kladite na tenis.

Prednost tenisa nad lopticom

Još jedna prednost tenisa u odnosu na fudbal je mnogo veća učestalost susreta. Dok se u fudbalskim mečevima u najpopularnijim ligama igra gotovo isključivo vikendom u tenisu, najviše se dešava sredinom nedelje kada turniri još uvek ne ulaze u odlučujuću fazu, a svaki od igrača se bori da prođe neko od prvih kola.

Klađenje na teniske mečeve je klasa praktično tokom cele godine; iako krajem godine igre ulaze u ćorsokak, to traje samo nekoliko nedelja, jer se u januaru nove godine najbolji teniseri vraćaju da se takmiče na prestižnim ATP i WTA turnirima dok se pripremaju za najprestižniji događaj u ovom delu godine, tj.

Praktično svakog meseca održava se važna teniska žurka, koja privlači interesovanje ljubitelja ove discipline. Ako se ništa ne desi u ATP i WTA kalendaru, reprezentativne reprezentacije se pridružuju igri: i muški Dejvis kup i ženski Fed kup su izuzetno popularni zbog dodatne dimenzije nacionalnog rivalstva.

Osnovni saveti kako se kladiti na tenis

Da biste bili na visokom nivou u umetnosti kako da se kladite na teniske mečeve, trebalo bi da se upoznate sa nekoliko dobro poznatih činjenica za ljubitelje ove discipline. Prvi koji smo ranije predložili: teniski turniri su podeljeni u nekoliko različitih podgrupa u zavisnosti od toga koliko su igre važne. Najprestižniji su, naravno, četiri Grend slem turnira:

  • Australijan open,
  • Otvoreno prvenstvo Francuske,
  • Vimbldon,
  • US Open.

Sledeći na redu su Masters 1000 turniri na kojima obično počinju svi vrhunski igrači, a slede ATP i WTA 500 i 250 takmičenja, a na kraju i izazivači – turniri za slabije igrače koji pokušavaju da poboljšaju svoje mesto na rang listi, kao i takmičenja budućnosti, na kojima obično učestvuju mladi igrači.

Drugo pitanje je mnoštvo različitih opcija dostupnih u ponudi kladionice, koje su često gotovo jednake onima koje možemo da posmatramo u slučaju fudbalskih utakmica. Ukratko: danas se u tenisu možete kladiti u osnovi svega! Svaka kladionica ima na raspolaganju:

  • opklade na to ko će dobiti dati meč,
  • gem i set hendikepa koristan naročito u mečevima u kojima jedan od igrača ima jasnu prednost u odnosu na drugi,
  • opklade ispod/iznad određenog broja igara, kao i setova,
  • tačne rezultate sastanaka i određenih skupova,
  • pa čak i da li će biti taj-brejka u meču ili ne.

Add to this an even wider range of live betting where you can even bet on gems in tennis. The number of additional bets can be overwhelming at first, but it is worth getting acquainted with them in order to bet on tennis as best as possible. Finding the best option among those available at the bookmaker is the most important thing to have a chance to win.

Osnovni saveti kako se kladiti na tenis

Kako se efikasno kladiti na tenis?

Izgleda da bakšiš treba da se kladi samo na događaje gde se takmiče najbolji igrači, o čijoj motivaciji ne sumnjamo. Klađenje na teniske mečeve, međutim, ne tiče se samo prate najboljih igrača, već se radi o traženju prednosti tamo gde kladionica nema tako dobro razumevanje kao u slučaju najvažnijih događaja.

Otuda i velika popularnost čelendžer igara, pa čak i budućnosti u kojoj često počinju široko nepoznati igrači koji se često takmiče sa igračima koji se posle višegodišnje pauze vraćaju sjajnoj igri. Drugi primer su sastanci mladih tenisera koji obećavaju i koji često hvataju dobru formu tokom manjih takmičenja.

Prepoznavanje takve serije daje prednost igraču u odnosu na kladionicu. Vredi obratiti pažnju na kalendar takmičenja: u nedelji kada se održava ATP 250 takmičenja ili takmičenja izazivača, često se održavaju kvalifikacije za mnogo bolje turnire. Zato treba uzeti u obzir da se određeni igrači radije fokusiraju na kvalifikacije za važnija takmičenja i mogu da tretiraju susret glavnog turnira kao sparing ili čak da zanemare protivnika sa kojim igraju.

Slični slučajevi dešavaju se i na turnirima koji prethode Grend slem takmičenjima, a koje obično osvajaju manje poznati igrači. Igranje cele nedelje je zamorno i teniser možda neće moći da igra na značajniju turniru, pogotovo što, za razliku od manjih ATP takmičenja na Vimbldonu ili Otvorenom prvenstvu Francuske, morate da osvojite ne dva, već tri seta.

Kako da se kladim na tenis uživo?

Tenis je prilično specifična sportska disciplina, u kojoj se uspeh često određuje raspoloženjem dana ili drugim individualnim faktorima. Na kraju svega, bavimo se takmičenjem u kojem (osim dubl turnira) individualni igrači igraju jedan protiv drugog koji može imati problema sa manjom povredom ili koncentracijom u datom danu. Zato je sposobnost brzog donošenja odluka tokom sastanka toliko važna.

Novosadski dojavljivač zainteresovan za klađenje na ovaj sport mora brzo da nauči kako da se kladi na tenis uživo, što se obično svodi na prepoznavanje neobičnog ponašanja igrača, što može ukazivati na to da teniser nije u dobroj formi određenog dana. Trenutno kladionice daju mnogo mogućnosti da izaberu različite opcije za igranje uživo, tako da ostaje samo da posmatraju određene mečeve i dođu do dobrog modela igranja u klađenju uživo.

Prilikom pokretanja analize određenih podudaranja, treba uzeti u obzir nekoliko faktora. Najvažnija je, naravno, podloga na kojoj se igraju mečevi. Što je brže, veće su šanse za pobedu igrača sa atomskim servisom i visokim fizičkim uslovima. Iako trenutno nema mnogo tenisera koji predstavljaju stil serviranja i voleja (jak servis i munjevito brzo trče u mrežu da završe akciju), i dalje na najbržim podlogama poput trave ili tvrdog u dvorani visoko na turnirima ima igrača koji se pored servisa ne doživljavaju kao najbolji u drugim aspektima teniskih zanata.

Klađenje na teniske mečeve često se svodi na prepoznavanje kako će podloga na kojoj se održava sastanak uticati na njegov rezultat, a mora se reći da slabiji igrači često tuku teoretski jače igrajući na svom omiljenom terenu. Malo je univerzalnih igrača i čak i najbolji na svetu imaju svoje preferencije: Rafael Nadal je majstor igre na jelu, a Rodžer Federer je uvek više voleo brže podloge.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najnovije vijesti

Šibice koje su otišle u istoriju

Teško je izabrati par šibica koje treba zapamtiti. Ima ih puno i svako ima svoj set sastanaka, za koje...

Više ovakvih članaka