Konačno stiglo zahalađenje

Dnevna temperatura će se kretati od 20 do 26 stepeni u popodnevnim časovima se očekuje nekoliko obilnih pljuskova sa grmljavinom i jakim vetrom.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode tokom dana. Lokalna pojava kratkotrajnih grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, od 20 do 30 mm za kratak vremenski period a ponegde i više.

U Gornjem Milanovcu u toku dana očekuje se nagli pad temperature, što se već događa,  sa pojavom oblačnosti praćenom grmljavinom i obilnim padavinama sa jakim udarima vetra do 20 km/h. Maksimalna dnevna temperatura do 26 stepeni a u toku noci 19 stepeni.

U četvrtak uz promenlljivu oblačnost kratkotrajna kiša ili pljusak, uz temperaturu od 18 do 23 stepena.

Svežije i prijatnije vreme će se nastaviti i u petak, kada možemo očekivati temperaturu od 20 do 24 stepena, ali bez padavina, što je dobra vest za sve one koji se spremaju da prate događanja u Pranjanima u vreme održavanja prvog Sabora violinista Srbije.

Od subote mestimično sunčano i toplije. Temperatura će se kretati oko 30 stepeni. Skok od par stepeni može se očekivati u nedelju. Približno visoke temperature će se nastaviti i naredne sedmice, te u najvećem delu zemlje možemo očekivati oko 35 stepeni, što je uobičajeno vreme za ovaj period godine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *