Koncert dostojan pažnje milanovačke publike

Učenici Muzičke škole “Dr Vojislav Vučković“ iz Beograda u klasi prof. Maje Đokić, juče su u holu Velike sale Kulturnog centra održali koncert solo pevanja.

Iako malobrojna, milanovačka publika je, glasnim aplauzima, izrazila oduševljenje priređenim programom. Prefinjenim pokretima na sceni ,dobrom energijom i uživanjem sa kojim su se posvetile izvođenju odabranih pesama, učenice su prisutnima verno dočarale svoju ljubav prema pevanju.

Maja Đokić, profesorka solo pevanja

-Publika je mogla da čuje učenike od prvog razreda osnovne, pa sve do završnih razreda srednje muzičke škole. Učenici su postigli izuzetan napredak. Ni u vreme korone nismo stali sa radom i pomoću online varijante,usled otežanih uslova u samoj školi, dali smo sve od sebe da ovaj koncert bude dostojan pažnje milanovačke publike i dobre volje Gornjeg Milanovca da nas ugosti kao domaćin,već drugi put.Na programu su bila dela Mocarta, Prebande,Lehara i drugih kompozitora-rekla je Maja Đokić, profesorka solo pevanja.

Na repertoaru se našlo 18 kompozicija koje su izvedene uz klavirsku pratnju profesorke Tatjane Simonović, sa kojom smo razgovarali o interesovanju mladih u Srbiji za klasičnu muziku i kakav uticaj bavljenje muzikom ima na decu.

Tatjana Simonović, profesor klavira

-U muzičkim školama su deca veoma zainteresovana za klasičnu muziku,i sama imam decu koja se bave muzikom.Smatram da bi to trebalo podsticati i da je jako lepo što smo uspeli da održimo ovaj koncert .Deca se u okviru pevanja razvijaju kao ličnosti,uče o savladavanju treme. Ne samo da stiču znanja o istoriji muzike, nego postaju i svesni kvaliteta naše tradicionalne muzike-kaže profesorka Simonović.

Pitali smo učesnice koncerta šta za njih pevanje znači.

Una Marković, učenica 4.razreda srednje muzičke škole

-Pevanje je moj beg iz stvarnosti i od svega. Volim da pevam, to me ispunjava. Uz pomoć profesorke sam pronašla sebe u ovome i već sedam godina se bavim solo pevanjem.Nadam se da publika može da oseti to što mi osećamo dok pevamo i da se emocija videla na sceni -kaže Una Marković, učenica 4.razreda srednje muzičke škole.

A kavu poruku žele da prenesu publici, objasnila je učenica Marija Vukićević:

Marija Vukićević, učenica 4.razreda srednje muzičke škole

-Želimo da prenesemo ljubav prema muzici. Bitno je da se čuje nešto kvalitetno,a večeras se moglo čuti od svega po malo-bilo je srpskih autora,italijanskih kompozitora,arija, solo pesama, dueta.

Zvuci kvalitetne muzike predstavljaju užitak kako za slušaoce, tako i za same izvođače. Pored toga što popravlja raspoloženje, muzika podstiče na razmišljanje, budi emocije i oplemenjuje dušu. Nadamo se da će mladi umetnici iz škole „Dr Vojislav Vučković“ svojim pesmama ponovo ulepšavati muzičke večeri u Gornjem Milanovcu.

GM Press / Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *