Konstruktivan sastanak sa potpredsednicom Vlade RS

Na sastanku potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorane Mihajlović sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem i milanovačkim privrednicima gde se razgovaralo o izgradnji pristupne saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do petlje Takovo na auto-putu „Miloš Veliki“, privrednici su istakli značaj i potrebu da se što pre započne izgradnja pristupnice kako bi auto put mogao da se koristi u punom profilu.

Uradili smo analizu za samo prvih  9 kompanija sa teritorije Milanovca i došli do informacija da na godišnjem nivou saobraća 66.500 teretnih vozila“, rekao je Dejan Kovačević i dodao, „za ukupnu privredu naše opštine to je više od 120.000 teretnih vozila u jednoj godini koji će koristiti ovu saobraćajnicu. Sa jedne strane to je dobra strana za privredu jer će moći na adekvatan način da koriste auto-put, što trenutno nije moguće, dok sa druge strane i država ima interes jer će sva ta vozila koristiti auto-put i plaćati putarinu. Za naredni period dogovorili smo još neke sastanke na tehničkom nivou, postoje ideje kako do kraja da projekat realizujemo“, zaključio je Kovačević.

Radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice trebalo bi da počnu u aprilu ili maju a planirano je da budu završeni za godinu dana.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *