Kovačević: Najplodnija godina za opštinu kada su ulaganja u puteve u pitanju

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac posetio je danas Mesnu zajednicu Bogdanica gde su u toku radovi na deonici puta ka zaseocima Kneževići i Bajići.

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac posetio je danas Mesnu zajednicu Bogdanica gde su u toku radovi na deonici lokalnog puta ka zaseocima Kneževići i Bajići. Pripremni radovi se obavljaju na trasi puta u dužini od 1140 metara, širine 2.5 metra , nakon čega će biti postavljen asfalt.

-Posle svih radova na infrastrukturi sa sigurnošću mogu da kažem da je ovo najplodonija godina za opštinu Gornji Milanovac. U toku su tri velike investicije finasirane sredstvima Vlade Republike Srbije i to rekonstrukcija puta od Ugrinovaca preko Šilopaja do Srčanika u dužini od 15 km, zatim putni pravac od Takova do Pranjana 25.5 km. U oba puta uležu se velika sredstva koja se mere u milionima dinara. Počeli smo eksproprijaciju za pristupnu saobraćajnicu , ukupno oko 10 km  a vrednost projekta iznosiće nekoliko milijardi.  Ovaj putni pravac meštani su izdvojili kao najprioritetniji a danas sam imao priliku da saznam  i koji su ostali problemi sa kojima se suočavaju. Potrudićemo se da u dogledno vreme poboljšamo  sve ono što možemo na terenu – istakao je Kovačević.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac iz sopstvenih sredstava svake godine finanisira lokalne i nekategorisane puteve, lokalne sa 100%, a negategorisane u odnosu 3 -1, odnosno opština učestvuje sa 75 a građani sa 25 procenata sredstava.

Foto: GM PRESS

-Mi smo čekali 11 godina da se ova deonica puta sastavi, ali zahvaljujući predsedniku opštine i saradnicima koji su prepoznali našu potrebu za dobrim i kvalitetnim putem koji povezuje četiri  sela i četiri opštine, Kosjerić, Požegu, Čačak i Milanovac kao i turističko mesto ,Divčibare. Za naših 80 domaćinstava ovaj put je od ogromnog značaja – rekao je Radomir Knežević, predsednik MZ Bogdanica.

Radomir Knežević, predsednik MZ Bogdanica

Vrednost investicije  je 6.721.608. dinara a izvođač je preduzeće AR Gradnja. Predviđeno je da ova deonica bude asfaltirana do kraja sedmice.

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *