Kreativne radionice za decu na Rudniku “Kad se ruke slože, sve se može”

Udruženje stvaralaca likovne i primenjene umetnosti “Rudnicki vidici” iz Gornjeg Milanovca, od 30. septembra do 8.oktobra predstavilo se  meštanima Rudnika.

U galeriji doma kulture “Vojislav Ilic” održana je izložba slika nastalih prošle godine na likovnim kolonijama koje je organizovalo udruženje u Brđanima i Banji Gornja Trepča. Predstavili su se članovi udruženja Verica Parezanovic, Branka Butarac, Slobodan Ivković, Miroslav Krunić, Aleksandar Pavlović, Radomir Arandjelović, Ljubisa Stanković i gosti Suzana Jevremović, Vesna Mihailović, Dusica Topalović i Milan Bojović.

kad se ruke sloze sve se moze

Obnovljen je mural na zgradi pošte na Rudniku, koji su pre 30 godina naslikali Branko Dimitrijević i Žarko Vukcević. Slikali su Suzana Jevremović, Milan Bojović i Ljubisa Stankovic.

Paralaleno sa ovim aktivnostima odvijala se treća  godina za redom višednevna kreativna radionica za decu školskog i predškoskog uzrasta sa Rudnika. Ove godine pod nazivom “Kad se ruke slože, sve se može”, 6 dana su deca imala priliku da se upoznaju sa raznim tehnikama slikarstva i primenjene umetnosti, da sami pokušaju da urade razne ukrasne predmete i slike, tako da su oslikavali tekstil, staklo, radili dekupaž, slikali pirografom na šperploči, izrađjivali ukrasne predmete od glinamola i jute, kanapa i krpica, savladavali tehniku veza. Ove radionice izveli su Živana Petric, Gordana Veljić, Dusica Topalović, Slavica Todović, Violeta Šisović, Julijana Pantelić, Vesna Mihailović  i Ljubiša Stanković.

kad se ruke sloze sve se moze

Na  kreativnim radionicama svakog dana od 15 do 17.30 sati prisustvovalo je oko četrdesetoro dece, a sve predmete i slike koje su tom prilikom izradili poneli su kući.

kad se ruke sloze sve se moze

U realizaciji kreativne radionice učestvovali su Osnovna škola “Arsenija Loma” na čelu sa direktorkom Draganom Miletić i učiteljicom Katarinom Ilinčić, osoblje i deca predškolske ustanove “Sunce” na Rudniku.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *