Kružni tok kod “Ideje” na proleće 2021

Gostujući u emisiji „ Gradske teme“na TV GM plus, Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac istakao je važnost rekonstrukcije i izgradnje novog kružnog toka kod „Ideje“. Novi kružni tok u ovom delu grada, smanjiće saobraćajne gužve u vreme špica, ali, takođe, rešio će i problem kamionskog saobraćaja koji se trenutno obavlja Železničkom ulicom do Industrijske zone.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

–  Da bih razbio neke nedoumice koje građani imaju, reći ću da smo za Kružni tok kod „Ideje“ 2016. godine nasledili samo jedno idejno rešenje koje nije bilo u skladu sa potrebama tog kružnog toka. –rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, dodajući – morali smo da na pravi način rešimo nekoliko stvari, prvo, da taj da kružni tok zadovoljava potrebe i kamionskog saobraćaja, sobzirom da je Železnička ulica predviđena i za kamionski saobraćaj koji je zabranjen kroz centar grada, i da se sav kamionski saobraćaj preko nje obavlja sve do Industrijskezone, znači da kružni tok mora biti dovoljno širok da primi teški kamionski saobraćaj.

Velike gužve i zagušenje saobraćaja tokom špica, do Norveške kuće iz pravca Lunjevačog puta, rešiće se adekvatnim kružnim tokom, za koje je prema Kovačevićevim rečima, bilo neophodno uraditi novo idejno rešenje.

Morali smo da mislimo o ulazima u Javno komunalno preduzeće, o postojećim podzemnim instalacijama, kao i novim koje će biti postavljene, zato smo se odlučili za potpuno novi projekat. Putevi Srbije su spremni da započnu realizaciju, čim predamo dokumentaciju – izjavio je Kovačević i naglasio da je novim projektom predviđen ulaz u Javno komunalno preduzeće direktno iz kružnog toka, dok će za izlaz biti napravljen „prsten“, kroz koji će se izaći u drugu ulicu jer je današnji način ulaska i izlaska veoma nebezbedan.

Prema rečima predsednika opštine, napravljen je veći obuhvat čitavog projekta, rešeni su imovinski odnosi, došlo je do prodaje parcela u vlasništvu“ Ideje“, odnosno kompanije „Takovo“, a dobijena je saglasnost i od novog vlasnika. Do Nove godine očekuje se kompletna dokumentacija pa se gradnja kružnog toka planira već  na proleće 2021. Godine.

 

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *