Kuća na Rudniku „Za Anikin dug i srećan život“

Miloš Mijailović i njegova sestra Biljana Dragićević iz Gornjeg Milanovca odlučili su da doniraju kuću u centru Rudnika za lečenje male sugrađanke Anike Manić. Početna cena na licitaciji je 4.000 evra, površina kuće je 90 kvadrata, a sastoji se iz prizemlja i sprata. Rok za licitaranje ističe 18. novembra tačno u ponoć.

Kuću koja je predmet licitacije sagradio je Biljanin i Milošev deda, Mijodrag Mijailović sedamdesetih godina prošlog veka.

-Moja sestra Biljana i ja planirali smo da kuću doniramo Crvenom krstu u Gornjem Milanovcu, odnosno nekoj porodici koju bi ova humanitarna organizacija predložila ali pošto je trenutno Aniki pomoć najpotrebnija odlučili smo se na ovaj potez – kaže Miloš Mijailović, vlasnik kuće.

Miloš Mijailović, vlasnik kuće

U ovom trenutku najzanimljivija ponuda stigla je iz Amerike.

Javio mi se čovek koji je rodom iz Bosne a živi i radi u Americi –kaže Miloš i dodaje – spreman je da za kuću izdvoji 8.000 dolara, s tim što ne planira da dolazi na Rudnik niti da je koristi, već želi da je prepiše na Aniku, kada ozdravi.

Miloš kaže da su Biljana i on jedinstveni u stavu da ne žele da dolaze u dodir sa novcem.

-Ne želim da imam ništa sa parama, jer ne bih da dođem u situaciju da iko pomisli da sam neki deo zadržao za sebe. Ko bude ponudio najveći iznos, uplatiće novac i doći sa priznanicom, a zatim ćemo zajedno odraditi prevod. Naravno, pre svega toga svi podaci o legalnosti kuće su dostupni – jasan je Miloš.

Kuća je legalizovana, poseduje struju i vodu, temelji su dobri a prema Miloševim rečima potrebno je uložiti u fasadu i unutrašnje zidove. Nalazi se na odličnoj lokaciji, u samom centru varošice Rudnik, koja će u godinama pred nama svakako postati jedna od najznačajnijih turističkih mesta u Srbiji.

Inače, Miloš koji ima 32 godine i radi kako zavarivač u privatnoj firmi u Ljigu i Biljana sa svega 23, zaposlena kao trgovac u velikom trgovinskom lancu, pokazali su neverovatnu humanost.

-Nisam želeo da se eksponiram medijski niti na bilo koji način, već samo da doprinesem prikupljanju sredstava za Anikino lečenje. Ipak post koji je sinoć objavljen, za nepunih 12 sati je postao viralan, sa više od 3,500 šerova na društvenim mrežama, što je više nego dovoljno da moj telefon bude prepun poziva i poruka – kaže Miloš Mijailović

Inače, Miloš je bajker, koji se rado odaziva svakoj humanitarnoj akciji i nesebično pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

GM PRESS/ Mirjana Milićević

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *