„Kuke dobrote“ tokom tri godine „nahranile i obukle“ mnoge Milanovčane

Na zidu apoteke „Gral“ u ulici Heroja Draževića u Gornjem Milanovcu već tri godine postoje takozvane „Kuke dobrote“ na kojima Milanovčani ostavljaju hranu i odeću onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ova humanitarna akcija godinama se sprovodi pod sloganom „ko ima donese, ko nema ponese“.
Akciju „Kuke dobrote“ u Gornjem Milanovcu je pokrenula Ljiljana Čolić Miketić, obezbedivši na zidu svoje apoteke mesto gde građani nevoljnicima mogu ostavljati hranu i odeću. Tokom tri godine mnogi Milanovčani su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji.
Ljiljana Čolić Miketić
Ljiljana Čolić Miketić, Foto: GM Press
„Kuke su postavljene pre tri godine, odmah nakon Beograda. Ovu ideju sam tamo i videla i ta me slika veoma ganula, pa sam želela da i u svom gradu širim ideju dobročinstva. Veoma sam ponosna na svoje sugrađane koji svakodnevno ostavljaju hranu i odeću svojim sugrađanima u nevolji“, izjavila je Ljiljana Čolić Miketić, vlasnica apoteke koja se nalazi u neposrednoj blizini milanovačke bolnice.
Solidarni Milanovčani svakog jutra, kada krenu u nabavku za svoju porodicu, na kuke dobrote okače kese sa veknama hleba, flašama mleka, voća i konzervi. Svakodnevno se ostavlja i odeća i obuća.
kuke dobrote 2
Foto: GM Press
„Ostavlja se bukvalno sve, od hrane počev od hleba, konzervi, mleka, pa do voća i slatkiša. Ostavlja se i obuća i odeća, veoma često tu se nađe mnogo toga za decu. Međutim, imamo i situaciju da ljudi, kada u svojim kućama vrše veliko pospremanje, ovde donesu šerpe, tiganje, i lonce, pa ih molim da to ne čine, jer je ljudima u nevolji najneophodnija hrana“, kaže Ljiljana Čolić Miketić.
Ranijih godina zaposleni u apoteci su imali, doduše, kratak spisak ljudi kojima je pomoć u hrani i odeći bila potrebna, ali su se oni odselili iz Gornjeg Milanovca. Apotekarica apeluje na sugrađane da svojim komšijama slabijeg materijalnog stanja jave da na zidu apoteke svakog dana mogu naći sveže namirnice i čiste odeću. Hrana i odeća koja dospeva na kuke dobrote, u gotovo svim slučajevima su delo pojedinaca.
Gordana Injac
Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *