Kupanje na bazenu uz poštovanje mera, kvalitet vode dobar

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević posetio  je danas gradski bazen. Prema njegovim rečima, epidemiološke mere se poštuju, a kvalitet vode i održavanje bazena zadovoljavaju sve propisane kriterijume.

Kovačević je sa direktorom Sportsko-rekreativnog centra Predragom Markovićem razgovarao i o projektu zatvorenog bazena, koji podrazumeva ulaganja u vrednosti od 300 miliona dinara i čija će realizacija upotpuniti sadržaj koji centar nudi Milanovčanima.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

-U proteklih nekoliko godina  uloženo je gotovo 8 miliona dinara da bi Gradski bazen u Gornjem Milanovcu danas ovako izgledao. Odrađena je zamena filter stanica, zamenjena boja u velikom i postavljene su pločice u malom bazenu, zamenjeni su tuševi, postavljene nove kapije i postignut je jedan maksimum koji je bio moguć u datom trenutku. Pred nama je projekat zatvorenog bazena, a u okviru toga biće dodatno uređen i prostor oko otvorenih bazena. U pitanju je dugoročan projekat, pokušaćemo da dobijemo sredstva od Republike jer sami ne možemo da realizujemo investiciju u tom obimu – istakao je Kovačević.

Predrag Marković, direktor SRC“Breza“ upoznao je predsednika opštine da svakodnevna kontrola vode pokazuje da je kvalitet na odličnom nivou i da se do sada nije dogodilo da se dostigne granična vrednost.

Predrag Marković, direktor SRC „Breza“

-Zadovoljni smo posetom u ovoj sezoni.  I ove godine nagradili smo najbolje đake, učenike generacije, dobitnike Vukovih diploma  I nosioce diploma sa Republičkih takmičenja  besplatnim ulaznicama, a to se odnosi I na one koji su prošle godine ostvarili odlične rezultate a tokom 2020. nisu mogli da iskoriste tu mogućnost – rekao je Marković.

FOTO/GM PRESS

Inače, cene ulaznica nisu menjane već pet godina, tako da deca do 7 godina ne plaćaju ulaz, za učenike srednih I osnovnih škola cena ulaznice je 100 dinara, za odrasle 150. Cena ležaljki I suncobrana je 100 dinara a svako treće dete u porodici, do navršenih 18 godina ima besplatan ulaz na bazen.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *