Lazić: Voda za piće ispravna, trenutno nema razloga za restrikcije

Zahavljujući promeni hidrometerološke situacije, vodosnabdevanje na području gornjomilanovačke opštine trenutno je stabilno.

-Danas je količina vode koju Gornji Milanovac dobija sa Rzava 75 litara sekundi, a pre samo dva dana bila je 48. Zahvaljujući padavinama, popravio se i nivo vode u reci Dičinini, pa je na vodozahvatu u Gornjim Banjanima omogućeno slanje ka gradu 60 litara u sekundi. Zajedno sa količinom koja se doprema sa Rzava i drugih vodozahvata obezbeđena je dovoljna količina vode i nema potrebe za restrikcijom –  rekao je  za GM PRESS Ivan Lazić, vd direktora JKP.

FOTO/JKP

Lazić je ponovo apelovao na sugrađane da racionalno troše vodu i da trenutno stabilna situacije nije garanacija da će snabdevanje biti uredno i u narednim danima.

FOTO/Ivan Lazić, vd direktora JKP Gornji Milanovac

Bakteriološka ispravnost vode svakodnevno se kontroliše  i svi parametri do sada su zadovoljavajući, kaže direktor Komunalnog i dodaje:

-Kroz laboratorije JKP-a dva puta dnevno kontrolišemo kvalitet vode, a svakako imamo obavezu i saradnju i sa Zavodom za javno zdravlje, koje metodom slučajnog uzorka na nivou cele mreže ima zadatak  da uzme uzorak i dostavi rezultate analize. Prema izveštaju od jutros, mi imamo higijenski i bakteriološki zdravu i ispravnu  vodu za piće.

Prema Lazićevim rečima, JKP je ispoštovalo odluku donetu na sastanku predstavnika Moravičkog upravnog okruga i formiralo tročlanu grupu za kontrolu neovlašćene, prekomerne i nenamenske potrošnje vode koju čine komunlani inspektor,  zaposleni u JKP i 1 policijac. Svako neracionalno trošenje vode biće sankcionisano.

GM PRESS/Mirjana Milićević

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *