Likovna kolonija Mina Vukomanović-Karadžić od 8 do 12 jula

Iako su zbog epidemiološke situacije brojni kulturni događaji pomereni ili otkazani, milanovački Kulturni centar  se trudi da svojim sugrađanima prikaže što raznovrsniji kulturno-zabavni program. Ove godine, svi kulturni događaju, odvijaće se napolju, u Bašti kulturnog centra kako bi se ispoštovale preporuke Ministarstva zdravlja u sprečavanju širenja Korona virusa. Sledeće sedmice, na repertoaru Kulturnog centra biće otvorena tradicionalna, 27 po redu Likovna kolonija“ Mina Vukomanović –Karadžić.

Trudimo da uz sve mere predostrožnosti organizujemo program, koji se zbog situacije sa Kovidom 19 ovog leta oragnizuje napolju. – rekao je za GM PRESS Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra i dodao – ono što nas naredne nedelje očekuje u okviru programa Kulturnog centra je Likovna kolonija “Mina Vukomanović –Karadžić”, od 8 do 12. jula, ove godine nešto skromnija i sa manjim brojem učesnika.

Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra / foto: GM Press

Iz Kulturnog centra mole  sugrađane za razumevanje i stpljenje u slučaju otkazivanja koncerata i događaja, jer se neke odluke u okolnostima u kojima se nalazimo menjaju iz sata u sat. Poštujući prvenstveno život i zdravlje, Kulturni centar će se i dalje truditi da ponudi što bolji program svojoj publici koja repertoar svih dešavanja može proveriti na sajtu i Fejsbuk stranici Kulturnog centra. Iz ove kultrurne instutucije stiže još dobrih novosti kada je u pitanju porodica evropskih bioskopa.

–  Na osnovu dvogodišnjeg pregleda rezultata, filmska Evropska filmska komisija je prihvatila da Gornji Milanovac postane član mreže evropskih filmskih prikazivača, “Europa Sinemas”, tako da ćemo imati podršku Evropske Unije, uz poštovanje standarda kada su u pitanju evropski filmovi. – zaključio je Arsić.

Ove lepe vesti KCN će podeliti sa svojim sugrađanima i „filmofilima“ na  promociji knjiga sa Filmskim centrom Srbije večeras u 18 sati u Bašti Kulturnog centra. U program će se online uključiti direktor Filmskog centra Srbije koji će predstaviti novo izdanje „Piščevo putovanje“, Mitska struktura za pisce“ Kristofera Voglera u izdanju Filmskog centra Srbije.

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *