Loša elektromreža u MZ Donja Vrbava – problem za poljoprivredne proizvođače

Loša elektromreža u zaseoku Joksići, selo Donja Vrbava, već godinama pravi problem poljoprivrednim proizvođačima u ovom kraju, naročito stočarima, čiji posao obuhvata svakodnevno korišćenje mašina velikih potrosača struje.

Borivoje Gojković iz sela Donja Vrbava već nekoliko godina ima problem sa strujom u svom zaseoku. Česti nestanci struje, od čak 5 puta u toku dana, uzrok su pokvarenih uređaja, a u nejegovom slučaju i pokvarenog mleka.

bandera
Foto: GM Press

„Kod nas se to često dešava. Samo za vreme muže mi tri puta nestane struje. Ujutru rano, samo što ustanem i počnem nešto da radim, već imam problem. Sutradan imam problem sa kiselim mlekom, neće da ga otkupe, ne znam šta ću sa onim, moram da ga bacim‘‘, kaže Borivoje Gojković, stočar iz Donje Vrbave.

Meštani 25 domaćinstava do sada su se nebrojeno puta obraćali Elektrodistribuciji, međutim još uvek su na listi čekanja.

„Ja sam kao predsednik MZ do sada dva puta pisao dopis Elektrodistribuciji i tražio da to stave u plan da to što pre urade, jer je neophodna rekonstrukcija te mreže, da se zamene te drvene bandere, da se postave betonske kako to i dolikuje‘‘, izričit je Zoran Radovanović, predsednik MZ Donja Vrbava.

Prema Gojkovićevim rečima sa dolaskom lošijeg vremena, doći će i glavobolje ovih ljudi koji će svoje dnevne obaveze odlagati u skladu sa snegom i kišom, koji će ionako lošu struju, najverovatnije pretvoriti u nepostojeću.

Katarina Bjelić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *