Meštani gornjih sela najzadovoljniji ulaganjem u poljoprivredu

Dejan Kovačević, kandidat za predsednika Opštine Gornji Milanovac i predsednik OO SNS posetio je juče mesne zajednice Srezojevci, Brezna i Beršiči. U razgovoru sa poljoprivrednim proizvođačima istaknuto je da su najzadovoljniji odlukama  opštine da se formira agrarni budžet.

„Agrarni budžet će u narednom periodu biti svake godine za 10 % veći, kako bi za naredne četiri godine mogao da dostigne brojku od preko 70 miliona godišnje“ – rekao je Kovačević.

foto: INFORMATIVNA SLUŽBA OO SNS G.MILANOVAC
foto: INFORMATIVNA SLUŽBA OO SNS G.MILANOVAC
foto: INFORMATIVNA SLUŽBA OO SNS G.MILANOVAC

Prema njegovim rečima, ulaganje u agrar i u infrastrukturu na seoskom području biće glavni cilj Srpske napredne stranke i u narednom periodu.

„Agrarni budžet i Kancelarija za poljoprivredu pružili su pun doprinos razvoju prevashodno malih seoskih domaćinstava koja su već sada prerasla u srednja, a nadamo se da ćemo formiranjem zadruga u selima dobiti i ozbiljne poljoprivredne proizvođače koji će moći da, pored plasmana osnovnih sirovina, rade i celokupnu preradu, kako bismo dobili gotov proizvod i tako povećali cenu njihovog rada“ – istakao je Kovačević.

foto: INFORMATIVNA SLUŽBA OO SNS G.MILANOVAC
foto: INFORMATIVNA SLUŽBA OO SNS G.MILANOVAC

On je naveo primer početne proizvodnje koja podrazumeva samo prodaju  krompira.

„Ako nemate finalni proizvod od tog krompira, vi ne možete postići veliku cenu. Udruživanjem u zadrugarstvo i dolaženjem do finalnog proizvoda, povećaćemo i cenu rada naših poljoprivrednih proizvođača“- rekao je za u razgovoru sa meštanima ovog dela opštine Dejan Kovačević, kandidat za predsednika opštine i predsednik OO SNS.

 

INFORMATIVNA SLUŽBA OO SNS G.MILANOVAC

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *