Metalac na teškom iskušenju u Bačkoj Topoli

Posmatrajući prva 4 kola u kojima je osvojeno isto toliko bodova, može se reći da je FK „Metalac“ započeo svoje učešće u ovogodišnjem izdanju Ling Long Super lige na sasvim zadovoljavajući način. Jedino možda ostaje žal za ispuštenom pobedom nad ekipom Proletera.

Naredno peto kolo za njih donosi sasvim sigurno najveći izazov do sada. Putuju u Bačku Topolu, ma megdan ekipi TSC-a, ekipi koja je kako u protekloj sezoni, tako i na startu ove pokazala o koliko kvalitetnom timu se radi.

Žarko Lazetić / foto: GM Press

“Ovo je sigurno do sada susret protiv najbolje ekipe u ligi protiv koje ćemo igrati. TSC je pokazao još prošle sezone koliko je ozbiljna ekipa, izborili su učešće u Evropi kao novajlije u ligi. Jako dugo ugraju zajedno, imaju sjajan sklop igrača, kako mladih, tako i ovih srednjih godina. Dug period treniraju u jednom istom sistemu sa istim trenerom i sigurno da zaslužuju sav respekt. Sa druge strane svaka utakmica je 11 na 11, mi idemo da pokušamo da se pokažemo u što boljem svetlu, da igramo kako znamo i probamo da nametnemo naš neki način igre, pa ako bude sve po planu pokušamo da osvojimo bodove.”, iskren je bio šef stručnog štaba FK “Metalaca” Žarko Lazetić.

Miloš Vranjanin / foto: GM Press

“Čeka nas sigurno vrlo teško iskušenje. Oni su sigurno favorite u tom duelu. Pokazali su prošle godine da su jako organizovana ekipa, izuzetno kvalitetne ofanzivne linije, o čemu svedoči da su gotovo u svakom duelu postizali skoro po 3 pogotka. Mi smo mlada ekipa i odlazimo gore da igramo fudbal, da se sportski nadigravamo i mislim da ćemo uspeti da pokažemo šta mi znamo i probamo da i mi postignemo neki gol. “, nadovezao se kapiten ekipe štoper Miloš Vranjanin.

foto: fkmetalac.rs

Gledajući nastupe i prikazane igre plavobelih mladića, svakako se može reći da se nisu uplašili nastupa u najjačem takmičenju u zemlju. Naprotiv, bilo je momenata u kojima su izgledali dosta kompaktno i disciplinovano. Sada idu na noge timu koji izuzetno uigran, a čija je ofanzivna linija jedna od najboljih i najuboitijih u ligi na čelu sa dva izuzetna strelca, Silađijem i Lukićem:

“Stvarno dva jako dobra igrača koja su skrenula pažnju na sebe, prvo u drugoj ligi, a potom i prošle sezone u Super ligi gde su postigli po 16 golova. To je sjajan učinak, ali mi se svakako nećemo fokusirati na jednog ili dva suparnička igrača, već ćemo morati kao tim i da se branimo i da napadamo. Pokazali smo na prethodnim utakmicama da umemo da se dobro pozicioniramo, da budemo disciplinovani i sigurno da ćemo obratiti pažnju kako na njih dvojicu, tako i na čitav tim TSC-a”, objasnio je trener Lazetić.

Što se tiče igračkog kadra, Kongoanac Prestiž se vratio u puni trenažni proces, dok je Zoćević neizvestan za meč u Vojvodini, a to nam je pojasnio i trener Lazetić:

“Prestiž se polako uključuje u rad. Očekujem da će biti spreman za ovu utakmicu ili bar za neki njen deo. Sa druge strane, Zoćević je dobio udarac u skočni zglob i on ove nedelje teško da će biti sa nama, tako da ćemo biti uskraćeni za njegovu pomoć.”

Utakmica u Bačkoj Topoli se igra u petak sa početkom od 19 časova.

GM Press / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *