Mihajlović: Autoput Obrenovac-Čačak puštamo 15. avgusta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović, posetila je gradilište Koridora 11 i poručila da su joj izvođači radova obećali da će autoput od Obrenovca do Čačka biti pušten u saobraćaj 15. avgusta.

„Nastaviću do samog kraja da pratim sve što se radi i da svakog dana ‘stojim iznad glave’ izvođačima radova. Nisam poznata kao neko ko hvali izvođače, ali je činjenica da smo u prethodnom periodu imali dosta kiše i da zbog toga radovi nisu mogli biti završeni do Vidovdana“, rekla je Mihajlović.

Ona je ocenila da je 103 kilometra auto-puta od Obrenovca do Preljine važno ne samo zbog boljeg povezivanja i bržeg razvoja ovog dela Srbije, nego i zbog bezbednosti, jer će zaobići Ibarsku magistralu koju neki nazivaju „magistrala smrti“.

„Do Nove godine biće završena i deonica Surčin-Obrenovac, a krećemo i u dogovore u vezi sa ugovorom za deonicu Novi Beograd-Surčin“, rekla je ministarka.

Dodala je da bi autoput od Obrenovca do Čačka bio završen još prošle godine da nije blata i gline koji su ugrađivani na deonici Ub-Lajkovac, zbog čega je morala da se radi sanacija.

„Tako nešto nije smelo da se desi i toga više neće biti dok je ove vlade i ovog ministarstva“, istakla je Mihajlović. Ona je rekla da pri izgradnji auto-puteva „nema opuštanja“ jer je građevinska sezona u toku i Ministarstvo će nastaviti da kontroliše gradilišta u Srbiji.

Džang Djenčao, direktor kineskog „Šandong internešenela“ za Srbiju, rekao je da ta kompanija, zajedno sa svojim podizvođačima čini sve da radovi budu uspešno završeni i deonice spremne za puštanje u saobraćaj 15. avgusta.

„Otkako se poboljšalo vreme, radovi na ovim deonicama veoma brzo napreduju, svi zajedno radimo i možemo u potpunosti da ispunimo zahtev Ministarstva da izgradnja bude završena do 15. avgusta“, rekao je Aleksandar Stanović, direktor „Energoprojekt niskogradnje“, podizvođača na projektu.

Vrednost radova na deonicama Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig je 333,74 miliona dolara, a njihova ukupna dužina je 50,2 kilometra. Dužina deonice Ub-Lajkovac je 12,5 kilometara, a vrednost radova na sanaciji 2,5 kilometara na toj deonici je oko 10 miliona evra.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *