Milanovačko pozorište predstavilo dva vodvilja na Velikoj sceni

U okviru manifestacije „Susreti varoških pozorišta – Takovske cveti 2020“ u subotu su na velikoj sceni Doma kulture odigrane dve predstave Milanovačkog pozorišta – „Mila“ i „Gospođina majka je umrla“.

Na repertoaru Milanovačkog pozorišta sve češće se mogu pronaći predstave vodviljskog tipa. Ovaj žanr posebno je interesantan jer ima za cilj da, pre svega, dobro zabavi publiku, a ekipa milanovačkog pozorišta je, reklo bi se, u tome sve uspešnija.

Prvo je izvedena predstava „Mila“ sa mladom glumicom Tatjanom Rašić u glavnoj ulozi, koja već neko vreme pleni sa pozornice Milanovačkog pozorišta. Ovog puta oprobala se u monodrami, što je za nju dragoceno glumačko iskustvo. Ona drugi put za redom učestvuje u ovoj manifestaciji.

Tatjana Rašić

„Žao mi je što ove godine nemamo goste iz drugih pozorišnih ansambala zbog situacije sa korona virusom, ali sa druge strane mi smo dobili priliku da predstavimo svoj rad ovde na Velikoj sceni Doma kulture i to je lepo. Sledeće godine, nadam se, nadmašićemo uspehe iz prethodne, kada je organizacija u pitanju“ – rekla je Tatjana Rašić

„Gospođina majka je umrla“ nadovezuje se radnjom na prethodno izvedeni komad, tako da je publika neosetno uplivala u još jednu komičnu priču. Na velikoj sceni Doma kulture prvi put je zaigrala Zorica Đurković, pa smo je pitali kakav je to osećaj i da li je imala tremu, s obzirom da je navikla na malu scenu Milanovačkog pozorišta.

Zorica Đurković

„Treme je bilo više dok smo probali nego u toku samog izvođenja predstave. Meni odgovara velika scena jer imam više prostora za kretanje, ali lepo je igrati i na maloj sceni Milanovačkog pozorišta, intimnije je i to ima svoje čari“ – objasnila je Zorica Đurković.

Nadica Simić, nakon još jedne sjajne izvedbe uloge Anet, ovoga puta na velikoj sceni, prokomentarisala je kratko šta za nju predstavljaju daske koje život znače.

Nadica Simić

„Meni je sve ovo divno, i nakon pauze od gotovo četrdeset godina, ja proživljavam svoju drugu mladost“ – rekla je ona. Na njenom primeru vidimo da nikad nije kasno iskoristiti svoj talenat na kreativan način.

Sledeća predstava u okviru ove manifestacije igraće se u subotu 12. septembra od 20 sati na istom mestu, a u pitanju su Čehovljeve „Jednočinke“.

GM PRESS / Milica Vukelić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *