Milanovčani najbolji u spremanju gulaša od belih bubrega

U subotu se u Lunjevici održala 17. Mud(r)ijada, kultna manifestacija u kojoj se takmičari nadmeću u što boljem spremanju jela od belih bubrega. Loše i hladno vreme nisu omeli dvadesetak ekipa iz cele Srbije, ali i raznih krajeva sveta, da pristave kotliće i započnu krčkanje.

Prvo mesto za najbolji gulaš od testisa osvojila je ekipa „Dejvi Kroket“ iz Gornjeg Milanovca. U kategoriji najinovativnije jelo pobedio Slavko Đurić, iz Pančeva, sa jelom „Beli bubrezi od vilinog konjica“. Od ove godine se dodeljuje i titula ambasadora Mud(r)ijade, i ovo zvanje poneli su Zoran Živanović iz ekipe „Šumadijska jaja”, Slaviša Konić iz ekipe „Titans“ i Milorad Vukajlović Mrša. Oni će na raznim kulinarskim manifestacijama predstavljati Mud(r)ijadu.

Idejni tvorac i organizator ovog festivala bio je Ljubomir Ljupče Erović, a nakon njegove smrti, tu ulogu je preuzela njegova ćerka Jovana. Ona se zahvalila na pomoći i podršci Opštini Gornji Milanovac, Turističkoj organizaciji, JKP-u, Crvenom krstu, RP štampariji i kompaniji Metalac.

Kao I svake godine, imamo goste iz svih krajeva sveta: Nemačka, Australija, Velika Britanija… Ceo svet je čuo za ovo i uprkos Koroni imamo posetioce iz inostranstva. Zbog toga ja neću dozvoliti da se ova velika ideja ugasi – rekla je Jovana Erović, organizatorka.

Jovana Erović, organizatorka Mud(r)ijade

Učesnike i posetioce su zabavljali muzičari iz Kragujevca „Duda i mamurni ljudi“.

GM PRESS/Jovana Lekić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *