Mladi polaznici škole fudbala „Junior“ se vratili uobičajenim aktivnostima

I najmlađi zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svetu su dočekali trenutak povratka na fudbalske terene. Posle duge pauze prouzrokovane uvođenjem vanrednog stanja i škola fudbala „Junior“ iz našeg grada, na čelu sa njihovim glavnim trenerom Nenadom Stjepićem, se napokon vratila uobičajenim aktivnostima i treninzima na koje su njeni polaznici navikli.

Naravno, kao i svi sportski kolektivi širom sveta i „Juniori“ su za vreme ove pauze pokušavali koliko toliko da zadrže formu i treniraju individualno u uslovima koje su mogli sebi da priušte.

Nenad Stjepić / foto: GM Press

„Fudbal je malo specifičan sport što se tiče treninga, tako da dosta stvari ne može da se uradi u kućnim uslovima. Mi smo se trudili koliko smo mogli da održavamo međusobni kontakt uz pomoć društvenih mreža tako što smo jedni drugima slali svoje aktivnosti, pa smo imali uvid šta je i koliko svaki pojedinac radio za vreme ove izolacije. Mogu da pohvalim veliku većinu članova koji su slali snimke na kojima se vidi izuzetno predan rad, uprkos svim otežanim uslovima, kojim su oni održali formu na koliko toliko zavidnom nivou“, pojasnio je trener Stjepić.

Po rečima trenera Stjepića, treba istaći da su svi članovi njegove škole fudbala jedva čekali povratak na terene i ponovno okupljanje. Mogla se primetiti ogromna želja i volja kod gotovo svakog polaznika, što je posebno inspirativno delovalo na samog trenera i ulivalo mu nadu u nove uspehe kada ponovo otpočnu takmičarski mečevi.

foto: GM Press

Naredni period, od neka dva do tri meseca, uglavnom će provesti u treniranju, a novi turniri i nadmetanja protiv svojih vršnjaka se mogu očekivati krajem leta.

„Ova situacija koja se dogodila je odložila veliki broj turnira i takmičenja što se najmlađih fudbalera tiče. Mislim da ćemo se vratiti nadmetanjima u drugoj polovini avgusta ili početkom septembra, dok svi klubovi budu napravili svoj novi kalendar, obzirom da oni planovi sa početka sezone sada svakako više ne piju vodu. Ako sve bude po planu, nas krajem avgusta očekuje izuzetno bitan i kvalitetan turnir na Zlatiboru na kome bi trebalo da učestvuje oko 200 ekipa što iz naše, što iz zemalja u okruženju“,zaključio je trener Stjepić.

Ono što je svakako najbitnije je da se deca polako vraćaju na sportske terene, a u to da će u se u školi fudbala „Junior“ svojski potruditi da sport istinski zavole, u to nemamo ni najmanje sumnje.

GM Press / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *