Moravički okrug dobija 40 novih republičkih inspektora

Akcionim planom koji je usvojila Vlada Republike Srbije, u naredne tri godine na području čitave države biće povećan broj republičkih inspektora svih nadležnosti.
Srbija ima 36 republičkih inspekcija koje funkcionišu u 12 ministarstava. Procena je da republičkih inspektora u ovom trenutku ima nešto više od 900, što je nedovoljno za kvalitetno i pravovremeno obavljanje inspekcijskog nadzora.
„Planirano je da u naredne tri godine u čitavoj Srbiji bude angažovano 1.500 novih republičkih inspektora, gotovo svih kategorija. Moravički okrug će dobiti jedan određen broj, a tu spada i Gornji Milanovac. Plan je da ta opština dobije republičke inspektore koje ranije nije imala, poput sanitarnog i drugih. Milanovac, ali i Moravički okrug će dobiti inspektore koje ranije nije imao“, izjavio je gostujući u emisiji „Putem ekonomije“ TV GM Plus, Slobodan Jolović, načelnik Moravičkog upravnog okruga.
Na području Moravičkog upravnog okruga u ovom trenutku je angažovano 40 republičkih inspektora koji pokrivaju Čačak, Gornji Milanovac, Ivanjicu i Lučane. Prema planovima Komisije Vlade Srbije u naredne tri godine u ovom okrugu biće zaposleno još četrdesetak inspektora.
Gordana Injac
Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *