Mrožekovi „Policajci“ na sceni Milanovačkog pozorišta

Generalna proba predstave “Policajci”,po tekstu Slavomira Mrožeka, u režiji Branka Kneževića koji je osmislio scenografiju i odabrao muziku, održana je sinić na Maloj sceni Milanovačkog pozorišta.

Predstava se bavi uvek aktuelnim pitanjem odnosa između vlasti i naroda. Temom izlazi it okvira vremena u kom je nastala, jer je uskraćivanje slobode mišljenja i govora problem koji okupira i savremenog čoveka.

-Želeo sam da u predstavi nema nikakvih aluzija na trenutno vreme. Ništa nismo dodavali, čvrsto smo se držali Mrožekovog teksta,a on u svojim preporukama to i savetuje.Često se događalo da su ljudi na osnovu njegovog teksta pravili svoje interpretacije koje su kasnije skliznule negde u trenutak i kad prođe taj trenutak,prošla je i predstava.Zato je pisac i smesto radnju u tridesete i četrdesete godine.Tema je aktuelna i uvek će biti, a čar i jeste u tome kako će ko da je protumači, na publici je da je sama spozna i proceni-rekao je Branko Knežević, režiser,scenograf i glumac Milanovačkog pozorišta.

Branko Knežević, režiser,scenograf i glumac Milanovačkog pozorišta

Pored rada na brojnim predstavama koje u narednom periodu očekuju publiku, Milanovačko pozorište se može pohvaliti i pojačanjem kada je ansambl u pitanju, a reč je o akademskom glumcu Ivanu Pantoviću.

-Naše mlade kolege i ja možemo mnogo da naučimo od Ivana.Jako je važno da na sceni imate takvog partnera. Često ne znam šta ću sa Ivanom da uradim, kao ni on sa mnom , ali to je ona prava igra koja čini pozorište. Ako nema te igre i radosti na sceni, pozorište nije to što treba da bude-kaže Knežević.

Pantović će se u ulozi šefa policije u „Policajcima“ predstaviti gledaocima u svom rodnom gradu.

-Drago mi je i izuzetno značajno što mi je Branko Knežević dao priliku da se prikažem i pred milanovačkom publikom. Nisam do sada imao tu priliku, uglavnom sam igrao predstave u beogradskim pozorištima. Veoma sam zadovoljan i ovde je sve na visokom produkcijskom i umetničkom nivou. Kad napravim paralelu između velikih pozorišta u Beogradu i ovakvih manjih, nema neke bitne razlike-rekao je Pantović.

Ivan Pantović, akademski glumac

Pored Kneževića i Pantovića, u predstavi igraju i Predrag Lošić, Branko Nedeljković, Nadica Simić i Đorđe Petrović. Pretpremijera je zakazana  za večeras u 20 časova, a premijera za 27.maj u 20 časova.Broj mesta je ograničen, a poštovanje epidemijskih mera obavezno.

GM PRESS/Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *