Muzej Rudničko-takovskog kraja juče je proslavio 26. rođendan

U okviru obeležavanja godišnjice od osnivanja Muzeja Rudničko-takovskog kraja pokrenut je i novi sajt Ustanove

http://www.muzejgm.org/ . Ovim povodom, Aleksandar Marušić, direktor Muzeja rekao je:

-Prošle godine smo rođendan obeležili veličanstveno uz naše drage saradnike iz svih krajeva zemlje, a pre svega iz naše opštine, uz naše posetioce koji već godinama sarađuju sa nama, savetuju nas i prate sve što uradimo. Kako situacija nalaže, rođendan ove godine obeležavamo skromno ali radno. U kućnim uslovima pripremaju se nova izdanja, novi projekti, a u saradnji sa studiom „Pletisanak“ realizovali smo novi sajt, koji će uskoro moći da se pogleda,  raskošnog izgleda i pre svega, prepunog informacija, koje se naravno ne odnose samo na naš rad. Nesebično smo posvetili pažnju našem lepom rudničko-takovskom kraju i svemu onome što kulturna baština ovog kraja ima da pokaže Srbiji a i šire.

foto: Muzej rudničko takovskog kraja
foto: Muzej rudničko takovskog kraja

Svih ovih godina poštovali smo saradnju sa vrhunskim stručnjacima iz raznih oblasti, prikazali mnoge izložbe, mnoga izdanja, imali mnogo autorskih izložbi i projekata koji su dosegli do mnogih krajeva Srbije, regiona i sveta. Nismo se stideli toga da posetimo i najmanje ili najudaljenije kutke naše opštine i zabeležimo i predstavimo njihovu tradiciju i sećanja. Za nas su ljudi iz našeg okruženja najvažniji saradnici. Običan čovek koji od pamtiveka čuva porodični predmet i želi da zna koliko on vredi, čovek koji želi da zna poreklo svoje porodice, čovek čiji su preci od osnivanja varoši ovde, zaslužuje svaku našu pomoć, i svakodnevno im izlazimo u suret. Sa đacima razgovaramo ne samo u našoj galeriji, već kad  god imamo priliku uključujemo se u njihove aktivnosti, podržavamo njihove ideje i pomažemo u realizaciji. Sarađujemo sa mnogim firmama naše opštine, dočekujemo ekskurzije i brinemo se o znamenitostima našeg kraja. Želimo da i dalje zajedno sa vama, beležimo trajno kulturno-istorijsku baštinu opštine.

Prethodnu godinu obeležili su mnogobrojni programi, opsežna arheološka istraživanja planine Rudnik, etnološki filmovi,  projekti koje je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja, radionice, promocije, autorske i gostujuće izložbe, dolazak remek-dela srpske kulture slike „Kosovka devojka“, mnogobrojne posete našoj galeriji i znamenitom Takovu -mestu gde je SRBIJA ROĐENA! – zaključio je Aleksanadar Marušić, direktor Muzjea Rudničko-takovskog kraja.

GM Press / Muzeja Rudničko-takovskog kraja

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *