Muzička škola u novim prostorijama

Izdvojeno odeljenje muzičke škole  „dr. Vojislav Vučković“ iz Čačka u Gornjem Milanovcu radi od kraja osamdesetih godina prošlog veka. Zahvaljujući tadašnjim profesorima Đorđu Petroviću i Dimitriju Iliću, Milanovčani su mogli vanredno da pohađaju časove Muzičke škole. Tek deceniju kasnije, škola je zvanično  počela sa radom.

Zbog nedostatka adekvatnog prostora, odeljenje Muzičke škole često je menjalo  lokacije što je predstavljalo veliku poteškoću za rad. Zahvaljujući opštini Gornji Milanovac i Dragani Nikitović, direktorki OŠ „Momčilo Nastasijević“, ovaj problem će konačno biti rešen – kaže za GM Press Jovan Tošić, direktor Muzičke škole „Vojislav Vučković“ i dodaje da će milanovačka deca od ove jeseni časove muzike imati u prostorijama renovirane Druge osnovne škole naglašavajući da je  još jedna novina u radu Odeljenja Muzičke škole je i to da je od ove godine svrstana u mrežu škola milanovačke opštine, što je još jednom dokazalo dobru saradnju sa lokalnom samoupravom Gornjeg Milanovca – istakao je Tošić.

-Polaznicima škole su na raspolaganju 5 odseka i to: klavir, violina, harmonika, saksofon i klarinet, a sedmično se organizuju po četiri časa – rekao je u  razgovoru Aleksandar Popović, profesor odseka za duvački instrument i klavir uz napomenu da   prema dosadašnjem iskustvu mladi Milanovčani najviše žele da sviraju klavir i violinu, ali  iz godine u godinu sve je veće interesovanje za časove gitare.

Zahvaljujući trudu profesora Muzičke škole koji početkom školske godine obilaze milanovačke đake, uzrasta od trećeg razreda, sa ciljem da promovišu svoj rad i obave testiranje , svake godine upiše se u proseku dvadesetak novih polaznika.

U odeljenju Muzičke škole „Vojislav „Vučković“  radi 5 profesora čiji je osnovni cilj da đake muzički opismene i razviju ljubav prema muzici. Po završetku šestogodišnjeg školovanja đaci dobijaju diplome i otvorena vrata za upis srednje Muzičke škole u Čačku.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *