Na lepom, plavom Knićkom jezeru

Mnogim Milanovčima Knićko jezero je „ drugo more“. Ovde se sve zaboravlja, isključuje se mobilni telefon, slobodno vreme koristi za druženje, vožnju čamcem i pecanje, a, ako je ulov loš, spremna je alternativa; specijaliteti sa roštilja. Zaljubljenici jezera i prirode dolaze bar jednom nedeljno na svoje omiljeno mesto, gde se u mirnoći reke Gruže u kojoj se ogledaju modri i zeleni pejzaži može zaista opustiti i uživati.

Božović Mihailo
  • Sedmično budem ovde po dva-tri dana, menjamo se, stalno neko dežura. – kaže za GM Press Božović Mihailo i dodaje – to je strast i prema pecanju i prema prirodi, pecam od malih nogu na Dičini. Ribu uglavnom spremamo kod kuće, a ovde roštiljamo.-

„Šumadijsko more“ je čisto i nezagađeno, a riba kvalitetna. Prema rečima Milanovčana, provesti vreme na bistroj vodi jezera znači biti u duhu s prirodom i skrenuti misli od svakodnevnih problema.

  • Odmoriš se, razmišljaš, zaboraviš probleme, ne koristiš mobilni, jedino što nije dobro je što često „preteramo“ sa mesom – kaže Stojadin Radević.

Staza do ulivanja Gruže u Boračku reku je „milanovačka mala“, ovde se svi druže i poznaju. Ljubitelji pecanja mogu upecati razne vrste ribe koja je zbog čiste vode zdrava i kvalitetna. Ako ih posluži sreća, na stolu će se naći pečen šaran, som, smuđ.

  • Dolazimo porodično skoro svakog vikenda, imamo svoj objekat, pecamo. – kaže Marko Miailović, dodajući da se na jezeru osećaju kao da su na letovanju u Grčkoj.
foto: GM Press

Ono što je najvažnije kada su u pitanju posetioci jezera i ribolovci, jeste da su ekološki svesni i odgovorni prema svojoj okolini, pa nakon boravka na jezeru sve ostavljaju čisto i uredno. A to jeste smisao i to znači živeti i ponašati se u skladu s prirodom.

 

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *