Na Rudniku ovog leta bez problema u snabdevanju pijaćom vodom

Meštani varošice Rudnik više od decenije imali su problema sa  snabdevanjem pijaćom i tehničkom vodom, pogotovu u letnjem periodu. Ove i prošle godine situacija nije takva, istakao je predsednik MZ Rudnik Milovan Nikolić i dodao da su još početkom prošle godine počeli sa rešavanjem problema snabdevanja Rudničana zdravom pijaćom vodom.

Rudničani se trenutno snabdevaju vodom sa pet izvorišta i dve bušotine koji se nalaze na teritoriji opštine Gornji Milanovac. U narednom periodu planirano je da se varošica Rudnik priključi i na Rzavski vodovod.

Stav predsednika Mesne zajednice da će rzavska voda doprineti razvoju turizma varošice deli i opštinska vlast u Gornjem Milanovcu.

Oduvek se o Rudniku govorilo kao o turističkoj destinaciji koja ima perspektivu. U varošici trenutno živi oko 1.500 stanovnika, a tokom letnjeg perioda povećan je broj posetilaca pa na Rudniku boravi i do 2.500 ljudi. U cilju obogaćivanja turističke ponude Rudnika, prema rečima Kovačevića, planirano je da nakon dovođenja rzavske vode bude otvoren i bazen ,,Jabučar“ koji će biti na raspolaganju ne samo meštanima već i svim turistima koji posete ovo mesto.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *