Na sednici SO najavljeno ulaganje od 5 miliona evra za rekonstrukciju prečistača i dolaznih vodova u Mlakovcu

Usvajanje novog poslovnika, završnog računa opštine Gornji Milanovac za 2020. i rebalansa za 2021. godinu , neke su od tačaka Dnevnog reda koje su obeležile danas održanu osmu sednicu SO Gornji Milanovac.

Lazar Nikolić predsednik SO Gornji Milanovac ocenio je nakon današnje sednice da je rad ovog saziva izuzetno konstruktivan  i demokratičan kao i da je zadovoljan funkcionisanjem same Skupštine.

-Usvojen je  završni račun za prošlu godinu koji je pokazao da je  opština  i tokom pandemije dobro funkcionisala. Rebalans budžeta je dobar i optimističan, dosta će se radi kako na gradskom tako i na seoskom području. U gradu bih izdvojio ulicu Vuka Karadžića, čija je rekonstrukcija veoma značajna, dok će u selima biti urađeni brojni lokalni i nekategorisani putevi. Ono što je važno za samu Skupštinu je usvojen je predlog o izmeni poslovnika. Biće formirana radna grupa koja će se tokom leta baviti tehničkim detaljima i mogu sa zadovoljstvom da kažem da će već naredna Skupština biti digitalno vođena –istakao je Nikolić.

Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac najavio danas veliku investiciju, od čak 5 miliona evra preko Ministartva ekologije, za pogon za preradu otpadnih voda u Mlakovcu. U planu je kompletna rekostrukcija prečistača ali i dolaznih vodova.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

-Od kada je napravljen prečistač otpadnih voda  u Mlakovcu nije zavšren do kraja. Mi sada želimo da uradimo kompletan ciklus , koji će obuhvatiti i preradu čvrstih ostataka koji ostaju nakon prečišćavanja otpadnih voda i da ih, u zavisnosti od projekta koji bude prihvaćen, a javni poziv za projketovanje i izgradnju, što će obavljati jedna kompanija, raspisaće će Ministartsvo, koristimo za loženje u novoj kotrlarnici na bio masu, zajedno sa određenim procentom drvnih ostataka. Trenuno se čvrsti ostatak skladišti na deponiji koja ima posebno odvodnjavanje, nakon čega se deo mulja vraća u prečistač i tako u krug.   Ideja je da se napravi sposoban prečistač koji će moći da podmiri potrebe grada i privrede.      

Deo novca biće upotrebljen za dogradnju postojećih kanalizacionih sistema na teritoriji grada. Radiće se u jednom delu Lunjevice, gde nije rešeno pitanje kanalizacione mreže, zatim u jednom delu Velereči kao i u još nekoliko delova grada, kako bi sve bilo povezano na kolektor. U narednom periodu biće izabran izvođač radova, do kraja godine uveden u posao a do kraja 2022. I da posao bude završen.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *