Na snimanju filma „Opkoljeni“: Pranjanski kraj pravi izbor za scene Ravne gore

U toku je snimanje ostvarenja „Opkoljeni“, igranog filma o četnicima scenariste Miloslava Samardžića u produkciji „Pogleda“ iz Kragujevca.

 – Trenutno je šesti dan snimanja. Snimamo 95 posto radnje na teritoriji opštine Gornji Milanovac u selima Leušići, Koštunići i Pranjani. Radnja filma je prema istinitom događaju iz 1942. godine kada su Nikola Kalabić i nekoliko njegovih pratilaca bili opkoljeni od strane 200 Nemaca iz SS divizije. Istovremeno, priča prati i nekoliko različitih priča, par flešbekova, kao i dešavanja u njegovoj porodici: specijalna policija hapsi njegovu sestru, sin i žena mu beže… Premijera filma je predviđena za 15. Februar 2022. – rekao je Miloslav Samardžić, reditelj.

Miloslav Samardžić, reditelj

Neposredna blizina Ravne gore, prelepi pejzaži i izrazito filmični predeli bili su razlog da se filmska ekipa odluči za snimanje baš u Koštunićima, kako bi što bolje dočarali događaje iz 1942. godine. Takođe, jedna grupa statista je angažovana upravo sa teritorije opštine Gornji Milanovac.

Uloga komandanta Nikole Kalabića pripala je Borku Brajoviću, dok su se u ostalim ulogama našli: Miroslav Huđec, Nikola Bijanić, Predrag Vasović, Aleksandar Jelenić, Predrag Jovanović, Milić Jovanović, Mina Stojković, Đorđe Đoković i Bojan Cvetković.

GM PRESS/Jovana Lekić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *