Načelnici upravnih okruga Republike Srbije posetili kompaniju „Metalac“

Gornji Milanovac je jedna od  najrazvijenijih lokalanih samouprava i važi za veliko privredno čudo, ne samo na području Moravičkog okruga, već i u čitavoj Zapadnoj Srbiji. Među najuspešnijim firmama u našoj opštini je svakako kompanija “Metalac”, koja je danas ugostila načelnike upravnih okruga iz Republike Srbije.

Slobodan Jolović
Slobodan Jolović, Foto: GM Press

Ova kompanija jedan je od dobitnika međunarodne internacionalne nagrade i priznanja „Global lokal“ za razvoj preduzetničke delatnosti u srednjoj jugoistočnoj Evropi na svetskom kongresu preuzetnika koji je nedavno održan u Skoplju, a Moravički okrug i ja kao pojedinac u kategoriji regionalnih zajednica smo dobili tu nagradu“, rekao je za Gm Press Slobodan Jolović, načelnik Moravičkog upravnog okruga.

Kompaniju „Metalac“ zajedno sa delegacijim posetio je i predsednik opštine Dejan Kovačević, koji je obišao proizvodne pogone i uverio se u dobro poslovanje ove firme.

Ja sam ponosan što je Gornji Milanovac privredno najrazvijenija opština u Moravičkom okrugu“, istakao je Kovačević i dodao da je delegacija danas imala prilike da na prezentaciji upozna kompaniju „Metalac“, kako je rasla i kako je ova firma dobar primer jedne od najuspešnijih privatizacija u Republici Srbiji.

dejan kovacevic
Dejan Kovačević, Foto: GM Press

Podsetimo, kompanija „Metalac“ ove godine proslavila je 60 godina postojanja i zapošljava preko 2200 ljudi. Po osnovu vlasništva u kapitalu ima 15 zavisnih društava sa kojima je povezan u grupu: pet proizvodnih, šest trgovinskih na domaćem i četiri trgovinska društva u inostranstvu. Od septembra 2015. godine Metalac je preuzeo i Fabriku automobilskih delova Fad.

metalac1
Foto: GM Press

Metalac izvozi svoje proizvode u oko 25 država na svim kontinentima, a takođe je integrisao sisteme upravljanja kvalitetom i zaštitom životne sredine. Tajna uspeha su ljudi zaposleni u Metalcu koji vole ovu kompaniju i koji su posvećeni radu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *