Nagrade za pobednike „Rudničkih vrela“

Manifestacija “Rudnička vrela” svake godine privlači sve više učesnika, a o njenom uspehu govori i podatak da postoji skoro tri decenije. Pre četiri godine uvedena je i nagrada sa najbolji aforizam, a organizatori manifestacije, članovi književnog kluba Momčilo Nastasijević, ne kriju zadovoljstvo zbog odličnog odziva učesnika iz zemlje i inostranstva.

„Ovo je međunarodna manifestacija, tako da smo imali učesnike iz regiona, iz svih bivših republika SFRJ, imali smo dva učesnika iz Italije, učesnicu iz Nemačke i čak šest učesnika iz Kanade“, izjavila je Ksenija Stanković, članica književnog kluba “Momčilo Nastasijević.

rudnicka vela foto 2
Foto: GM Press

Memorijalna nagrada “Silvija Pavić”, koja nosi ime po našoj sugrađanki čiji je život prekratko trajao, otišla je ove godine u ruke Olivere Sinđelić iz Šapca.

„Ova nagrada me iznenadila, prijatno sam iznenađena, veoma mi je drago zbog toga, naročito zbog pesme. Poslala sam tri pesme, ali ova je zaslužila da bude priznata“, zaključila je Olivera Sinđelić, dobitnica nagrade.

Ove godine četvrti put za redom organizovano je takmičenje u formi Kratkog aforizma, a memorijalna nagrada “Vladan Maksić” otišla je u ruke Dragana Matejiša iz Kruševca.

Veoma mi je drago što je žiri u mom aforizmu video svu dubinu i svu stvarnost našu, kakva god da je“, rekao je Dragan Matejiš, dobitnik nagrade za aforizam.

Ovogodišnja manifestacija “Rudnička vrela” organizovana je pod pokrivetljstvom Opštine Gornji Milanovac, Biblioteke Braća Nastasijević i Kulturnog centra.

Mirjana Milićević

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *