Nagrađeni najbolji đaci

U čast najuspešnijih učenika opštine Gornji Milanovac u školskoj 2018/2019. godini, predsednik opštine Dejan Kovačević upriličio je svečani prijem u velikoj sali Kulturnog centra, na kom su najboljima dodeljene prigodne nagrade.

Predsednik opštine Dejan Kovačević obratio se nagrađenima i istakao da su oni nešto najbolje što opština Gornji Milanovac ima:
„Ova sala danas je puna ponosa, ponosni su nastavnici, roditelji, a ponosni smo i mi, vaše komšije, sugrađani, ceo Milanovac. Znanje je najveća moć. Opština Gornji Milanovac i njeno rukovodstvo pokušavaju da svakim danom naše obrazovanje podignu na viši nivo. Svi ste svedoci i rekonstrukcija škola, i boljih učila za nastavni program, svi ste svedoci da plaćamo iz lokalnog budžeta i dosta takmičenja i ja sam ponosan kada vi dođete sa takmičenja sa osvojenim nagradama. Treba da nastavite školovanje i usavršavanje, ali uvek treba Milanovac da vam bude u mislima i da težite da se u njega vratite. Na nama je danas da vam omogućimo što bolje uslove za rad, zaposlenje, da kada završite školu imate gde da se vratite. Vi ste ti koji u budućnosti treba da predvode društvo, da neko od vas stoji na mom mestu i da zajedno sa nekim budućim generacijama gradi bolji Gornji Milanovac.“

Osamnaest učenika nagrađeno je pohvalom i Sabranim delima Jovana Dučića za osvojanje nekog od prva tri mesta na republičkim takmičenjima.

Vukovci osnovnih škola, njih dvadeset i četvoro, kao nagradu za svoj uspeh dobili su pohvalu i Enciklopediju za mlade, dok je vukovcima srednjih škola, kojih je u školskoj 2018/2019. godini sedamnaest, predsednik uručio pohvalu i Sabrana dela Bore Stankovića.

Ivani Gutić, Nikoli Jovićeviću, Tijani Radovanović, Ani Joksimović, Lenki Vujanić, Sari Ivanović, Anđeli Damljanović, Jovani Vuksanović, Aleksandri Vesković, Bojanu Kovačeviću, najboljima među najboljima, đacima generacije osnovnih i srednjih škola, kao nagradu za zalaganje, trud i postignute uspehe, predsednik je uručio pohvalu, plaketu i Istoriju Srba, autora Vladimira Ćorovića.

U saradnji opštine Gornji Milanovac i Sportsko-rekreativnog centra Breza, svi nagrađeni učenici dobili su propusnicu za sezonsku kartu na gradskom bazenu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *