Najveći budžet Gornjeg Milanovca do sada – 1.826.302.000,oo dinara

Na danas održanoj 31. Sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac, odbornici su usvojili drugi rebalans budžeta za ovu godinu, po kojoj budžet opštine sada iznosi 1.826.302.000,oo dinara. Po rečima Dejana Kovačevića, predsednika opštine, ovo je do sada najveći budžet od uvođenja višestranačkog sistema.

Povećanje budžeta usledilo je zbog kreditne linije za rad na infrastrukturnim projektima, tako da će do kraja ove godine, veći deo ulica u Milanovcu biti rekonstruisane u punom profilu i ličiće na ulice 21. veka, naglašava prvi čovek Gornjeg Milanovca.

sednica skupštine opštine gornji milanovac
Foto: GM Press

Inače, za ove radove, izdvojeno je više od 400 miliona dinara. Mnogi korisnici budžeta osetili su povećanje, poput socijalne zaštite i ekološke kancelarije, a velikii deo sredstava, opredeljen je za sanaciju podruma u tzv. soliteru.

„Odvojili smo 6,5 miliona dinara za sanaciju podrumskih prostorijia, kako bi uradili dezinfekciju i deratizaciju celog tog prostora i omogućili stanovnicima te zgrade normalan boravak. Zamenjena je i cev koja vrši dovod mazuta do same kotlarnice, kako se to nikada više ne bi dešavalo”, kaže Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Danas, je izmedju ostalih, usvojena i Odluka o podsticajnim sredstvima za stambene zgrade za kolektivno stanavanje. To znači da će lokalna samouprava, po prvi put iz svog budžeta, subvencionisati energetsku efikasnost.

„To znači da mogu aplicirati sve stambene zajednice u užem delu grada, jer je ovom odlukom tako i predviđeno za ovu godinu. Naredne godine širimo se i na periferiju, a to znači da zgrade, koje nisu na daljinskom grejanju, mogu menjati svoje izvore energije, ali uraditi i fasade i menjati stolariju”, naglašava Kovačević.

Svaka stambena zajednica biće subvencionisana sa 50% sredstava. Nakon što se vidi koliko su gradjani Milanovca zaintresovani, već sledeće godine može se pričati i o izdvajanju većih sredstava za energetsku efikasnost.

Nada Dželebdžić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *