Nedelja istraživača u PU „Sunce“

Evropska noć istraživača u Srbiji biće obeležena 27.novembra i u Gornjem Milanovcu. Njena proslava od danas započinje Nedeljom istraživača. Cilj ovog dešavanja je popularizacija nauke i učenje kroz zabavu,a aktivnosti koordiniše Centar za promociju nauke sa Naučnim klubom Gornji Milanovac.

U okviru ove manifestacije, Predškolska ustanova „Sunce“, uz pridržavanje propisanih epoidemioloških mera, pripremila je sa svojim vaspitačima i saradnicima bogat program koji će tokom sedmice biti predstavljen online.

Maja Milović, zamenik direktora PU „Sunce“

-Pored PU „Sunce“ uključuju se i milanovačke osnovne škole sa učiteljima i Gimnazija sa svojim učenicima realizatorima. Ove godine će naši vaspitači predstaviti deci prirodne materijale.Zainteresovani mogu pogledati program na Youtube kanalu Noć istraživača-Gornji Milanovac. Pripremljeni sadržaji su za sve uzraste-rekla je Maja Milović, zamenik direktora PU „Sunce“.

Pored upoznavanja prirodnih materijala, mališani će imati priliku da saznaju nešto novo o pčelama, pticama, vatri, vodi, vazduhu i zemljištu.

–  Nešto što će biti naročito zanimljivo za decu je radionica pod nazivom „Ala je lep ovaj svet“,takozvano „EU ćoše“ , gde će oni imati priliku da razgovaraju sa vršnjacima iz inostranstva koja su kod nas u Gornjem Milanovcu, ali i da pogledaju sadržaje koje su deca Evrope pripremila za njih-kaže Milović.

Kroz ovakve aktivnosti prilagođene uzrastu koje im se prezentuju kroz zabavne sadržaje i praktične primere, najmlađi sa oduševljenjem prihvataju nove informacije i lakše ih usvajaju.

Slavica Rašić, vaspitač PU „Sunce“

-Deca upoznaju prirodne i društvene nauke, a upoznaju i evropske zemlje i kulturu. Vaspitači se prvenstveno bave praktičnim radom, pa kroz praktične aktivnosti i oglede pokušavamo da im približimo dešavanja u prirodi-rekla je Slavica Rašić, vaspitač PU „Sunce“.

Zbog nepovoljne zdravstvene situacije u zemlji, većina pripremljenog sadržaja biće prikazana putem video prezentacija . Danas su na programu teme Prirodni materijali i Razvoj i značaj pčela za planetu.

GM PRESS / Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *